Георги Свиленски: Няма как хартиената бюлетина да бъде залог за съставянето на правителство

  • 16 ноември 2022 19:05

  • 504
  • 6
Георги Свиленски: Няма как хартиената бюлетина да бъде залог за съставянето на правителство
© БНТ

Подкрепата за първия мандат получи отрицателен резултат. Това заяви депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Георги Свиленски, относно консултациите при президента, в предаването „Още от деня“ по БНТ. 

В тези разговори успяхме да обясним на президента, че това време, което отдели за консултации, трябваше да се приеме Бюджет 2023. Заявихме нашата позиция, че беше грешка да не се внася нов бюджет, а да се внесе предложение за удължаване на стария. Конституцията ясно казва чия отговорност е да внесе проект за бюджет. Там е записано, че до 31 октомври правителството трябва да внесе прокетобюджет, работа на парламента е да го приеме или да го отхвърли. Миналата година имаше същата ситуация, ние го надградихме и той беше приет, макар и по-късно. В рамките на парламента проведохме консултации за бюджета с останалите партии. И стигнахме до едно базово съгласие, което да не счупи бюджета и държавата. Народните представители не са чак толкова безотговорни, както се оставя впечатление в обществото, добави зам.-председателят на парламентарната група на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Свиленски отчете като положителен резултат, че вече се мисли върху повишаване на минималната работна заплата. 

Нинова: Служебният кабинет ще помисли за увеличаване на минималната работна заплата на 850 лв.

Тонът, с който президента се отнесе към нас беше малко по-висок, опита се да хвърля отново критика. Тази критика днес я чуха всички. Няколко пъти ни каза „вашето правителство“. Искам да напомня, че нашето правителство беше с неговите министри – Кирил Петков и Асен Василев. И „Продължаваме промяната“ и премиерът и вицепремиерът ги направи той и като партия и като политици, посочи Свиленски. 

Той коментира и връщането на хартиената бюлетина по време на избори. 

Ако за Асен Василев хартиената бюлетина е залогът за тяхното оцеляване, пожелаваме успех. Ние сме на мнение, че българските граждани трябва да могат да гласуват, каза още той. 

По думите му няма как хартиената бюлетина да бъде залог за правителство.

Ще сложим на масата приоритетите, програмата си. Ние нямаме разминаване с „Продължаваме промяната“ за социалната политика. Ако ни поканят, ще се отзовем на поканата. Ако ние получим третия мандат, ние ще ги поканим. Президентът ще реши на коя партия да даде третия мандат. След днешните консултации той вижда в нас сериозна политическа сила, която може да говори с останалите партии. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще подходи най-отговорно, защото за нас най-важното е да има правителство, бюджет и парламент, отбеляза Свиленски. 

БСП пред президента: Времето, което досега ни дадохте за преговори, е загубено

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
504 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.11.17 | 00:33

6
Радев казал ,че три пъти им е давал мандат и накрая го връщат.Ако пак им даде,ще е същото.Относно хартиената бюлетина,няма какво да се коментира,те са най сигурния начин за избори в целия свят.Тези които драпат за машините на Мадуро имат спекулативни намерения,то е ясно, да не ни правят на балами.Какво е това ,само във Венецуела и БГ,а и Бутан.
PaulaFox

2022.11.17 | 00:25

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.16 | 19:46

4
ftx защитени свидетли и Бай Крипто обвиняем

2022.11.16 | 19:43

3
2022.11.16 | 19:42 3 девелопер от висш клас 2022.11.16 | 19:42 2 лунарен
Има как!

2022.11.16 | 19:21

2
Има как, първия на първата на фатмака от Славяново! Има как хартиената бюлетина да спъне съставянето на правителство, защото истинските демократични партии не са продажници и предатели като теб и като селяндурката от Крушовица, дето с такова желание и страст легнахте в кревата със сарайско-банкянските престъпници, които точно на хартиените бюлетини досега дължат "изборните си победи"! А и не обиждате собствените си избиратели бе, първия на първата на фатмака от Славяново? Те толкова ли са тъпи и прости, че да не могат да се справят с машините, което е по-лесно от тегленето на пари от банкомат! Ай сиктир бе, Свиленски лакей на Банкя и на сараите, ай сиктир!

2022.11.16 | 19:15

1
СМЪРТ ЗА СОЦИАЛИЗМА

Добави коментар

Водещи новини