Десислава Атанасова (ГЕРБ): Заедно с ДБ можем да намираме решения, които да държат евроатлантическия път на България

  • 16 ноември 2022 16:15

  • 479
  • 13
Десислава Атанасова (ГЕРБ): Заедно с ДБ можем да намираме решения, които да държат евроатлантическия път на България
© bulphoto (архив)

От началото на този парламент сме доказали, че заедно с "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ДБ) можем да търсим и намираме решения, които да държат и да определят евроатлантическия път на България. Нашите две парламентарни групи, а и не само, са гарант за това. Това каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС по време на среща за намиране на базов консенсус с представителите на ДБ. 

По време на срещата бяха обсъдени основните приоритети пред страната, свързани с приемането в еврозоната, бюджетната и фискална политика, както и свързани с осигуряването на сигурността проблеми. Обсъждането е част от поредица от срещи в търсене на по-широки парламентарни мнозинства и базов консенсус, инициирани от ГЕРБ-СДС. Такива вече бяха проведени с представителите на "Продължаваме Промяната", "БСП за България" и "Възраждане".

От „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ апелираха да не се правят бързи промени в Изборния кодекс. Председателят на ПГ на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ Христо Иванов изрази загриженост. "Ние сме притеснени от самия процес, както той в момента се конфигурира. Има огромно количество предложения между първо и второ четене, които прекрояват изборния процес в България", коментира той. 

ГЕРБ и "Възраждане" се обединиха срещу плановете за затварянето на ТЕЦ-овете у нас

Ние предлагаме преброителни центрове, след като виждаме промяна във философията на машинното гласуване. Има отстъпление от теми, по които има дългосрочен обществен консенсус, добави Иванов. Той бе категоричен, че не може с такава скорост, такъв обем от изменения да бъдат прокарани, изглежда като „поредното прокарване с ритник“, каза Иванов. Рискуваме да променим фундаментално изборната система – моят призив е малко да забавим топката, добави той. 

По време на срещата бяха обсъдени приоритетите в секторите енергетика, бюджет и финанси, правосъдие и антикорупционно законодателство. 

Председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, коментира, че се надява на подкрепа за бързо стартиране на процедурите за избор на касационни съдии и членове на ВСС от парламентарната квота. 

Радвам се, че в началото коментирахме темата за правосъдна реформа като тема, в която няма да присъстват списъци. Имаше време, когато името на Бойко Рашков беше единственият залог за това да има правителство, коментира Атанасова. Тя изрази надежда да има един и същ критерий, когато се говори за антикорупционната комисия или необходимата правосъдната реформа, без да се подминава темата как с един sms изпълнителната власт арестува. Атанасова представи основните моменти от предлаганите от ГЕРБ-СДС промени в наказателното право, административното и гражданското право. „Против“ сме вашата идея за избор на главния прокурор от НС, заяви Атанасова и добави, че това ще е дискусионен въпрос. Тя настоя за реформа, която не да се фокусира върху някого, а българските граждани да получат справедливо и бързо правосъдие. Можем да намерим консенсус и да покажем съгласие, включително и по тези теми, които сте заложили, добави Атанасова. 

Атанас Атанасов отбеляза, че днес целият сектор за сигурност се управлява от президента. По думите му това нещо трябва да се промени. Той посочи, че за последните 15 години 50 процента от униформената полиция е била произведена в „чантаджии“. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
479 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Симо

2022.11.19 | 00:55

13
За точната сума ДБ ще подкрепят и дявола
Петър

2022.11.18 | 16:22

12
ДБ може и да са евроалтантици, но всяко нещо при тях е по ценоразпис.
Милен

2022.11.17 | 13:38

11
Атанасова, в голяма грешка си, но след няколко разговора с ИВанов ще ти светне що за стока е
Попов

2022.11.17 | 12:08

10
ДБ и евроатлантически път?!? Тези провалени политици, събрани от кол и въже в уж Демократична България само вредят на България с техните зависимости от олигархията у нас!
PaulaFox

2022.11.17 | 00:29

8
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
✠Змeй Гopянин oт Бaндитckа Bиeнa

2022.11.17 | 02:02

9
☞Eй Пayлa CKPИЙ cъ, ГPOЗНA cи kът ГЪЗ, минджaтa ти e шиpoka kът пoпckи pъkaв, миpишe нъ paзвaлeнa xъмcия, yвиcнaлa e дo-koлeнeтe и тaм вътpe в нeя, гъмжи oт гъби виpуcи и бakтepии! ☞Нa 24-гoдишнa възpacт пpocтитyтkитe ги пeнcиoниpaт и ги пpaщaт дa пoдpeждaт рaфтoвeтe нa Meтpo, Билa, Лидл и Пeни, мapш дa пoдpeждaш paфтoвeтe в мaгaзинитe дъpтъ-ypycпиьo, нecтaвaш зa ибaнe!: tiny.cc/t230vz
✞❤️Пешо от Черешките❤️ tiny.cc/dcttuz

2022.11.16 | 18:32

5
☞Лeнa-Пpитecнeнa - Бoйko ЛYД ли E!: cutt.us/VTrLO
₺Дecъ oт Дyлoвo₺

2022.11.16 | 18:35

7
☞Зa 12 гoдини ГEPБ cъcипa Бългapия, oтkpaднa и изнecе в чyжбинa 120-MИЛИAPДA-EBPO, и ни въpнa във вpeмeтo нa тoтaлитapизмa!: yerl.org/ttk6V ☞Бoko-Бypcyka от ceлo Xepakoвo - ГHYCEH KPAДEЦ-БЪЛГAРОУБИЕЦ, вpъщaй 16-те милиapдa-eвpo, koитo личнo ТИ OTKPAДНA oт бългapckият нapoд KOПEЛДAKOOO!!!: tiny.cc/3ugwuz
⛔➖⛔Cийкa ЧAКAЛAП✌️

2022.11.16 | 18:33

6
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. ♠♠♠♠Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. ♠♠♠♠За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 78 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.11.16 | 18:30

4
Мирише ти евроатлантическата пyтка, ма.
Обикновена Пунта Мара

2022.11.16 | 17:03

3
А, с "герб-сдс" и ШАЙКАТА Ви ОПГ"герб", какви РЕШЕНИЯ НАМИРАТЕ?!?!?!
Бичето

2022.11.16 | 16:42

2
ЕВРОДУЛОВСКИ БОКЛУК

2022.11.16 | 16:30

1
може ли някой да ми обясни какво означава евроатлантически път и евроатлантически ценности! ама, ако може да не фигурират Путин и РФ, "руски кенеф", "ватенки" и т.н. нека да е ясно, конкретно и точно!

Добави коментар

Водещи новини