Нинова: Служебният кабинет ще помисли за увеличаване на минималната работна заплата на 850 лв.

  • 16 ноември 2022 16:07

  • 628
  • 1
© Novini.bg

Служебният кабинет ще помисли за увеличаване на минималната работна заплата на 850 лв. Това каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след консултациите при президента за съставяне на кабинет.

Тя смята, че има вероятност да бъде съставено редовно правителство, но реалните преговори ще започнат чак след връчване на първия мандат. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за отново повтори, че мандат на ДПС, ГЕРБ и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" няма да подкрепят.

БСП пред президента: Времето, което досега ни дадохте за преговори, е загубено

"Ако президентът връчи мандата на нас, ще видите какво ще направим", каза още лидерът на левицата и добави, че ако това се случи, ще държат на няколко национални приоритета, както и на поставяне на акцент върху социалната политика.

По темата за даването на оръжие на Украйна, Нинова и Радев са на едно мнение - че би въвлякло страната ни във войната. По въпроса за закупуването на изтребители, позицията им, обаче, не съвпада. Нинова не смята, че в този момент трябва да се дават пари за самолети. Според нея, те трябва да бъдат насочени в помощ на хората заради кризите в страната.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.17 | 00:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини