Министър Стоянов: Не очаквам конкретна заплаха за националната сигурност след инцидента в Полша

  • 16 ноември 2022 15:58

  • 274
  • 2
Министър Стоянов: Не очаквам конкретна заплаха за националната сигурност след инцидента в Полша
© Булфото (архив)

Не очаквам конкретна заплаха за националната сигурност след инцидента в Полша. Това каза министърът на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва пред журналисти днес след съвместното заседание на Комисията по отбрана и Комисията по външна политика в Народното събрание.

По думите му няма притеснение в нито една страна-членка на НАТО.

"Най-вероятно е украинска ракета, която е стреляла по определна въздушна цел. Не се налага усилване на капацитета или повишаване на готовността на военните сили на Източния фланг на НАТО. Рискове има, войната е до нас, но няма опасност за националната ни сигурност", каза Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва.

След вчерашната експлозия в Полша парламентарните комисии по отбрана и по външна политика се събраха на извънредно заседание.

Румен Радев с позиция за падналите ракети в Полша

Служебният министър припомни, че в момента се носи съвместен Air Polсiсng с испанските Военновъздушни сили, който е предварително планиран и няма връзка с инцидента в Полша.

Въоръжени сили продължават да бъдат в готовност, каквато са от 24 февруари. Не виждам притеснение у депутатите, нито в комисиите. Депутатите искаха да бъдат информирани от наша страна и ние го направихме. Не виждам необходимост от чрезвичайни мерки към момента, отбеляза Стоянов. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
274 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.17 | 00:30

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Въпрос

2022.11.16 | 16:59

1
А очакваш ли целокупният български народ, от чието име имаш наглостта и цинизма да даваш изявления за помощта за Украйна, да ти тегли един мощен шут по насрания червен задник и да те запрати чак на бостана за тикви в село Славяново? Очакваш ли така развръзка бе, лакей на кремълския масов убиец и злодей, отречен, мразен, презиран и отхвърлен от цял свят?! Само ти и онзи другият фатмак, началникът ти със зелените чорапи, дето ближе КГБ-истките ботуши на чудовището Путин, само вие ли се оказахте най-големите "умници" бе, нищожество, дето ти викат Митьо?!

Добави коментар

Водещи новини