ГЕРБ и "Възраждане" се обединиха срещу плановете за затварянето на ТЕЦ-овете у нас

  • 16 ноември 2022 12:37

  • 1364
  • 6
© Novini.bg

Парламентарните групи на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" се обединиха срещу плановете за затварянето на ТЕЦ-овете в страната. Двете партии разговаряха на среща в парламента, за да видят по кои политики имат общи виждания.

,,В сектор "Енергетика" имаме сходни възгледи. Поет е ангажимент от Промяната да бъдат затворени 40% от ТЕЦ-овете в България до 2040 г. Това се прави в момент, в който Европа изживява въглищен ренесанс заради войната в Украйна, за да не остане Европа без енергия'', обясни бившият енергиен министър Делян Добрев от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

По думите му въпросният ангажимент, поет от кабинета Петков, нарушава решение на Народното събрание от 2020 г., и изрази надежда компетентните органи да се сезират.

Лорер: ЕК не изисква затваряне на централи, а намаляване на емисии

В тази връзка депутатът Петър Петров от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" изрази позицията на партията, че е против затварянето на въглищните централи, които определи като част от националната ни сигурност.

Виждам, че бившето правителство в лицето на Кирил Петков усилено защитава поетите от тях ангажименти и видяхме едно грозно поведение вчера. Това само доказва несъстоятелността на поетите от тях ангажименти, които ще са пагубни за българската икономика. Това е и част от националната сигурност, коментира Петров.

ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ с чутовен скандал пред смаяните журналисти

По друга тема от дневния ред председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова акцентира върху важността относно Закона за удължаване на действието на държавния бюджет, подчертавайки, че взетите решения по него ще засегнат всички български граждани, независимо от партийната им принадлежност.

Не бива да очакваме, че популизмът няма да вземе връх в едни бъдещи дебати, затова екипът ни е съставен от хора със сериозна експертиза във всяка една сфера, отбеляза Атанасова.

Тя уточни, че правосъдната реформа и антикорупционното законодателство също са сред приоритетите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, напомняйки, че не трябва да се допуска текстовете от двата законопроекта да бъдат обявени за противоконституционни.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1364 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
че

2022.11.16 | 14:55

6
че нали тиквоча щеше да ги затваря. нали той подписа зелената сделка, нали той служи на западните господари
Така ли?!

2022.11.16 | 14:42

5
Защо "се обединиха"?! Че герберастката пасмина на СИКаджийската мутра и сбирщината от путинопитеци и национални предатели на Копейкин винаги са били обединени! Нещо повече, сбирщината на Копейкин - лъжец, измамник и мерзавец, е чиста проба креатура на СИКаджийската мутра и това го знаят и уличните псета! Така че, няма как едно цяло "да се обедини", нали?! Пък и в предишния парламент Деса дуловската селяндурка почти всеки ден е виждана в стаята на Копейкиновото нищожество, да дава указания как да гласуват марионетките му! Това, че герберастите и Копейковците са глупаци, съвсем не означава, че всички българи са като тях! Хайде по-полека със селските номера, че напоследък ни дойдоха в повече!
Територията

2022.11.16 | 12:56

1
Се управлява от соросоидни марионетки.
45 години робство стигат

2022.11.16 | 14:27

4
А колко добре бяхме като ни управляваха пияните гадове .
Росен

2022.11.16 | 14:03

2
Никакво затваряне на ТЕЦ- овете. Като искат там някакви си от ЕС да си затварят техните. Ние НЕ.

2022.11.16 | 14:17

3
Те ги затварят и отварят отново, а ние ги режем на скрап.

Добави коментар

Водещи новини