Петър Витанов: Позицията на БСП за връщането на хартиената бюлетина е изключително унизителна

  • 14 ноември 2022 18:06

  • 525
  • 0
Петър Витанов: Позицията на БСП за връщането на хартиената бюлетина е изключително унизителна
© Нова нюз

Не сме имали време да обсъждаме в групата решението за помощ от 18 млрд. евро за Украйна. Ще има разнопосочни виждания. Предполагам ще стане дебат по темата. Това заяви евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз. 

Смятам, че на Украйна трябва да се помогне. Да се мисли за възстановяването и след войната. Подпомагането с въоръжение не помага на изхода от конфликта. Продължавам да твърдя, че няма военно решение, трябва да има повече мирни преговори. Нека да има помощ, ясно е кой е агресора и кой е жертвата, ще ми се да полагаме толкова усилия и за мира, добави евродепутатът. 

Относно приемането на България към Шенген, Витанов отбеляза, че е очаквал подобна реакция от Швеция. 

И Швеция блокира България за Шенген

Нидерландия търси съюзници, защото попадна в изолация. Германският канцлер публично заяви, че България и Румъния трябва да станат част от Шенген. Всички партии гласуваха за приемането ни в Шенген. И Нидерландия търсеше подкрепа в едно от най-десните правителства, а именно Швеция. Аз смятам, че има надежда. Каквото можем правим, правителството също работи. Тази възможност не трябва да се пропилява, каза още той. 

По думите му има два нови момента. 

Първият е войната в Украйна и имаме нужда от интеграция. До края на година се очаква Хърватия да получи покана за присъединяване. Не би било редно други две държави, които са готови да не бъдат допуснати. Освен това и материалните разходи са много. Има и нематериални щети, които също са големи, посочи още евродепутатът.

Той коментира и вероятността третият мандат за съставяне на правителство да отиде в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Винаги е добре да има премиер от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Това е нещо, което сме жадували повече от 10 години. Този мандат би могъл да се реализира с подкрепа от партии, които считаме за неприемливи. Ако имаме премиер от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е подкрепен от ГЕРБ, социалистите няма да са много щастливи от това. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се превърна в  петоразрядна сила. Необходима е промяна на лицата, политиките, организацията. Един или два месеца и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е би могла да изглежда по съвсем друг начин, отбеляза Витанов. 

Мисията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е да помага на хората, но не и по начинът, по който изглежда сега. По наша инициатива успяхме да повишим пенсиите на хората. Помогна ли това на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е? Получихме ли по-висок резултат? Не, не  получихме. „Продължаваме промяната“ и да искат няма как да бъдат лява партия. Те се опитват да крадат от опразващата от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ниша, посочи още евродепутатът. 

Според Витанов позицията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за връщането на хартиената бюлетина е изключително унизителна

Срам и позор: Тройна коалиция върна хартиената бюлетина

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини