Мирчев (ДБ) отговори на МО за изтребителите от Нидерландия

  • 11 ноември 2022 19:04

  • 1559
  • 6
Мирчев (ДБ) отговори на МО за изтребителите от Нидерландия
© БНТ

Сега чувам, че Министерството на отбраната ме е опровергало. Едни от най-големите медии в Нидерландия обявиха, че ще предоставят изтребители F-16 на съюзници от НАТО от Източна Европа, които ще дадат от своя страна самолети на Украйна. Това не е фалшива новина, лесно може да се провери. Това заяви Ивайло Мирчев от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в ефира на БНТ.

„Ние имаме ясен ангажимент към хората. Ние предложихме подкрепа за Украйна още в 47-ото НС. Нашето мнение е, че министърът на отбраната и военните експерти трябва да си свършат работата сега”, смята той.

МО: Не е получавано предложение от Нидерландия за предоставяне на самолети F-16

„Категорични сме – ДБ няма да подкрепи първи мандат на ГЕРБ. Когато ГЕРБ поискаха оставката на правителството, ние тогава още заявихме, че нямат партньор и няма с кого да управляват”, допълни той.

Според него има прекалено много разделителни линии между ДБ и БСП, особено що се отнася до случилото се в последния месец по отношение с Украйна и хартиената бюлетина.

„Трябва да видим каква е заявката на „Продължаваме промяната” за втория мандат. Ние бяхме категорични – очакваме сериозно отношение към втория мандат, да видим как те си представят реализацията му. Това, което можем да кажем, е че ще сме разумен партньор”, допълни още той.

Нидерландия ни подарява изтребители F-16, ако дадем МиГ-29 на Украйна

„Всички трябва да си дадем сметка какво ще значи да нямаме правителство в следващите 18 месеца – това са месеците, предшестващи влизането ни в Еврозоната. Ако ние не влезем на 1 януари в Еврозоната и не си свършим домашното дотогава, следващият прозорец за еврото може да е след 10 години. Не съм сигурен дали си струва да изпуснем 10 години в развитието на страната ни”, категоричен е Мирчев.

На въпрос относно това дали искат третия мандат, той заяви: „Несериозно е да има политическа сила, влязла в парламента, която да не го иска. Това е работата на една партия – да поиска властта и да си реализира приоритетите. Ние сме готови, но има време дотогава. Има коалиция „Вежди”, да видим дали е възможно да се формира нещо около нея.”

Той смята, че е пълно безумие да идем на избори за пети път: „Не съм убеден, че в историята на Европа има такова нещо за такъв кратък период от време.”

Той е категоричен, че нямат страх да управляват през зимата.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1559 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
шиши свирчев

2022.11.14 | 14:40

6
нагла платена и проста сФинкя, било писало в някакъв портал хахахах ууу да ева сФинкята мръсна
Machno

2022.11.11 | 22:47

5
Мамоуууу, и такива примати ни управляват !!!!!!!
шопар продажен

2022.11.11 | 20:12

4
Шопар - не просто шопар а тъп и продажен шопар.

2022.11.11 | 20:03

3
свинята е захлебила с холандси кексчета в америкаското посолство
Г

2022.11.11 | 19:40

2
Прос олигофрен
Мейн

2022.11.11 | 19:31

1
Иво тъпака

Добави коментар

Водещи новини