Бившият екоминистър Асен Личев: Трендът на употреба на въглища расте

  • 11 ноември 2022 10:01

  • 318
  • 2
Бившият екоминистър Асен Личев: Трендът на употреба на въглища расте
© Булфото (архив)

Опазването на околната среда и водите, ТЕЦ “Брикел”, строителството на автомагистрала “Струма” през Кресненското дефиле и други казуси коментира в студиото на "Денят започва" бившият екоминистър Асен Личев.

“Стъписващо е, че към целите на зелената сделка вече се върви в тъмнокафяви инструменти. Трите най-силни икономики в света - САЩ, Китай и ЕС, са увеличили производството си на въглища за производство на електроенергия през 2021 година. Това, което слушаме, че това е в резултат от войната в Украйна не е вярно - тенденцията започва много по-рано”, отбеляза той.

По думите му ние правим точно обратното и даде примери:

“Авария на ПАВЕЦ “Чаира”, единият енергоблок на АЕЦ “Козлодуй” също е аварирал, забравихме, че имаме проект за ТЕЦ “Горна Арда”, не използваме кинетичната енергия на река Дунав, която е 6000 куб. м/ сек. средно годишно”.

Министър Явор Гечев: Търсенето на дърва за огрев се е увеличило три пъти за година, но има достатъчно

Според него така се “приближаваме до най-лошите тенденции на тъмнокафявия инструмент и започваме да се обосноваваме как са незаменими въглищните централи

Последвайте канала на

Радина Лазарова
318 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
60+

2022.11.11 | 10:39

2
А ,ние ги продаваме на сърбите,а в "Топливо" няма и грам въглища.
Кремълският Чикатило

2022.11.11 | 10:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru

Добави коментар

Водещи новини