Донев в НС: Служебното правителство не може да има собствена политика по доходите

  • 11 ноември 2022 09:24

  • 827
  • 6
Донев в НС: Служебното правителство не може да има собствена политика по доходите
© Булфото

Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за иска отговор от служебния министър-председател Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. какво ще стане с доходите.

Тя посочи, че по време на управлението им,  финансовото състояние на страната е било повече от задоволително.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за иска от Донев да каже какво е състоянието на държавата в момента и какво предвижда служебният кабинет спрямо доходите.

"Във връзка с вашето питане и какво предлага кабинетът за доходите, казвам, че служебното правителство няма и не може да има собствена политика по доходите. То е длъжно да се съобразя с това, което е оставено", заяви Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. в парламента.

Донев припомни, че служебното правителство предлага на парламента да приеме т. нар. удължителен закон за бюджета, които да действа до момента, в който съставено редовно правителство предложи свой бюджет. 

Румен Гечев (БСП) с горещ коментар за инфлацията, бюджета и третия мандат

"Минималната заплата остава 710 лева", допълни той.

Донев уточни, че се запазва възможността за ваучерите на храна от Закона за корпоративното подоходно облагане и данъчни облекчения за деца и деца с увреждания. "Това, което направи служебното правителство по отношение на доходите, е да отпусне допълнителни 20 млн. лв. към лица и семейства, които са извън обсега на лицата и семействата, които са подпомогнати за отоплението през зимата. Допълнително са включени 40 хил. лица и семейства за отопление", каза още той. 

Според него една дългосрочна политика, каквато трябва да бъде тази по доходите, трябва да се разработва и да се формира и да се изпълнява от редовно правителство. "За това към настоящия момент служебното правителство не формира политика, няма право да формира такава политика по доходите, а изпълнява заварената от предходното редовно правителство", отчете министър-председателят. 

Нинова му каза, че или си противоречат, или не знаят какво правят. Тя цитира социалния министър, че служебният кабинет ще предложи на парламента минималната заплата да стане 770 лв.

България е държавата с най-ниски доходи в Европа

"Г-н премиер, с това ви опровергавам тезата, че служебният кабинет не можел, нямал право и не предвиждал увеличение на заплатите. Вие ги предвиждахте през август. Какво се е случило от тогава до сега, че концептуално преосмислихте Конституцията и законите на страната, че служебният кабинет не може да вдига заплати", попита Нинова. Тя попита дългосрочна политика ли са новите 8 американски изтребители. 

Нинова попита дали Донев знае, че в Министерство на икономиката и индустрията се увеличават бордовете на държавните предприятия. "Увеличавате бордовете, увеличавате администрацията. Казвате ми, че няма пари, че не могат да се увеличават доходите", посочи Нинова.  Министър-председателят отвърна, че в Министерски съвет си говорят и има чуваемост.

"Много добре направихте уточнението, че още от август месец Министерство на труда и социалната политика е започнала работата по различните варианти за минимална работна заплата. Администрацията в министерството работи и подготвя варианти, които да предложи за решение на редовен кабинет, който да определи политиката по доходите в областта на минималната работна заплата", отговори Донев. 

Нинова му каза, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има цял социален кабинет и обвини правителството в безхаберие, като призова депутатите да не го подминават и да не оставят държавата и народа си пред това изпитание. "Между първо и второ четене, както сме направили миналия път, никой да не обяснява, че не можело", призова тя. 
 

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от ДБ е притеснен за пазара на горива. Цените на горивата са критичен въпрос, подчерта той. ДБ не иска да се разрешава износа на горива от руски петрол. Донев отговори, че няма решение за отмяна на забраната за износ на горива от руски петрол. Ще се анализира дали тази забрана ще доведе до намаляване на цените на горивата или точно обратно, стана ясно от отговора му. Защо нямате анализ как отмяната на забраната ще се отрази на цената на горивата, попита Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

На което Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. отговори, че всяко решение на служебното правителство се вземало след анализ.

Депутатите одобриха нов данък на свръхпечалбите при горивата в комисия

България не е приемала решение за износ на горива, произведени от руски петрол. Не е ясно дали ще се случи или няма. Това увери служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Същевременно Донев обясни подробно, че европейската дерогация касае само износа на руски петрол и произведени в Русия петролни продукти. Само че в европейския регламент (чл. 3м, т. 8) нещата са обяснени по-различно, а енергийният експерт Калоян Стайков също подробно писа по въпроса в личния си профил във Фейсбук.

От "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" поискаха отговор за мерките срещу енергийната криза. В момента се разработвал нормативен документ за въвеждане на таван на приходите на енергодружествата съобразно европейския регламент. Те ще правят вноски във фонд Енергийна сигурност. Битовите потребители са защитени в момента срещу високите цени на тока след предприетите мерки. От БВ се опасяват, че обаче ще се точи перлата в българската енергетика - АЕЦ "Козлодуй".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
827 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
НАГЛИ КРАДЦИ...

2022.11.11 | 10:56

6
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ХАСКОВО , КОНТРАБАНДА С МЕНТЕ ПАРФЮМИ ....., ЕЕЕХ ДЕМЕРДЖИЕВ...ЕЕЕХХ .....ЖАЛКО ...., БЕШЕ МИ СИМПАТИЧЕН..., КАК САМО СЕ ПРАВИШЕ НА ЗАГРИЖЕН ....БРЕЕЕЕЙ ....КРАДЦИИИИИИ...
ЧОВЕК НА РАДЕВ..

2022.11.11 | 10:46

3
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ.....УЛИЧЕН В КОНТРАБАНДА ...., ПОЧВА ДА МИРИШЕ И ЗА УБИЙСТВОТО НА НА ГРАНИЦАТА ...
ДА..,

2022.11.11 | 10:53

5
КОНТРАБАНДА НА ПАРФЮМИ МЕНТЕТА ОТ ТУРЦИЯ ..., ОЩЕТЯВАЛ БЮДЖЕТА ЗА 17 МИЛИОНА ..., А ТОЙ ВЗИМАЛ ПО 100 ХИЛЯДИ ЛЕВА РУШВЕТ НА МЕСЕЦ ....
От Хасково нали?

2022.11.11 | 10:51

4
Нали ?
РАДЕВ....,

2022.11.11 | 10:16

2
МАХНИ ПЛАМЕН УЗУНОВ ...., ТОЙ Е ПЕТНОТО ТАМ - ПРИКРИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ПЛОВДИВ С БЛЪСНАТ ПЕШЕХОДЕЦ .....ИМА И ДРУГИ ..., АМА ТОЙ НАЙ МНОГО ЛЪСКА ...
Кремълският Чикатило

2022.11.11 | 09:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru

Добави коментар

Водещи новини