Илияна Йотова: Президентска република не е добро решение за България

  • 09 ноември 2022 17:54

  • 619
  • 5
Илияна Йотова: Президентска република не е добро решение за България
© Кадър: БТВ

Според мен, за разлика от миналата година, ще има една съществена разлика, и това е, че ще бъдат предложени правителства и от първата, и от втората политическа сила. Очаквам да има предложен състав на кабинет още с първия мандат. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в студиото на ''Лице в лице'' по bTV.

Тя добави, че очаква от ГЕРБ този път да подходят по-сериозно с формирането на кабинет, без да изключва възможността и за експертност в него.

Възраждане при президента: Имаме готов състав на кабинет

Относно срещата между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" (ПП) Йотова сподели, че между двете партии "не е било казано нищо ново, което вече да не се знае".

Парата беше изпусната преди срещата, защото новина нямаше. Дискутираха се проблеми и позиции, които вече сме чували. Беше създадено едно предварително очакване. Не се каза нищо ново и нищо ново не се реши. Единственото, което се случи, е, че ПП разруши едно табу по отношение на ГЕРБ и така тази среща стана възможна, коментира вицепрезидентът.

Срам и позор: Тройна коалиция върна хартиената бюлетина

По темата с връщането на хартиената бюлетина Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , подчерта, че лично тя е привърженик на машинния вот.

Не смятам, че връщането на хартиената бюлетина ще повлияе съществено на изборните резултати на някои партии, но има опасност да върнем онези сцени с чувалите и преправените протоколи, предупреди тя.

За идеята за президентска република Йотова призна, че тази тема не се дискутира на "Дондуков" 2. Според нея политическите анализатори са тези, които до най-голяма степен пропагандират за президентска република.

Слави си настоява за президентска република, нападна българските политици

Аз съм заклет парламентарист. Президентска република не е добро решение за България, категоричен бе вицепрезидентът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
619 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Кирчо

2022.11.10 | 01:50

5
За българия не е добре! А за теб как е? Добре ще е, повече пържолки за лапане
ГРОБИЩЕТО

2022.11.09 | 23:34

4
Е ПРАВИЛНОТО! РЕШЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!
PaulaFox

2022.11.09 | 19:34

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.11.09 | 21:47

3
❤️Не Здравей !
потрес!

2022.11.09 | 18:36

1
Тая мисли точно обратното на това, което говори! Ама то пък, като си помисли човек, коварството, двуличието, лицемерието, лъжите и измамите нали са запазена марка на позорната ни (п)Резиденство на Кремъл?!

Добави коментар

Водещи новини