Зарков от НС: Публични и длъжностни лица трябва да имат по-висока търпимост към обида и клевета

  • 09 ноември 2022 10:51

  • 328
  • 2
Зарков от НС: Публични и длъжностни лица трябва да имат по-висока търпимост към обида и клевета
© bulphoto (архив)

Служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо обясни в Народното събрание, че първият проект, касаещ престъпленията "обида" и "клевета" е един от тези по Националния план за възстановяване и устойчивост, с които страната ни се е ангажирала, и трябва да влезе в сила до края на годината.

С този законопроект България трябва да свали от себе си наблюдението във връзка с неизпълнение на решение на Европейския съд по правата на човека, според което страната ни не спазва стандартите, свързани с тези престъпления, и начина, по който те биват преследвани, посочи той.

Министърът добави, че трябва да се намери точният баланс, при който едновременно хората да се чувстват защитени от тези престъпления, но и те да не бъдат използвани за преследване на журналисти. Зарков обясни, че публичните и длъжностните лица трябва да имат по-висока търпимост към обида и клевета.

В нашето законодателство е точно обратното, отбеляза той.

По отношение за промените, свързани с престъпления по расистки подбуди разясни, че се въвежда расистки и ксенофобски предразсъдъци да бъдат съставомерни признаци и в други престъпни състави, а именно отвличане, противозаконно лишаване от свобода, принуда, закана, следене, обида, оскверняване, унищожаване или повреждане на религиозен храм, молитвен дом, светилище, гробове или надгробни паметници, противозаконно унищожаване на чужда движима или недвижима вещ, явно подбуждане към престъпления или палеж. 

Внасят се и редакции, свързани с осъждането на хора, които оправдават престъпленията на националсоциалистическите режими, подчерта още правосъдният министър.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
328 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кремълският Чикатило

2022.11.09 | 12:12

2
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru
Кремълският Чикатило

2022.11.09 | 10:57

1
За тия, които оправдават престъпленията на комунистическите режими как ще е положението?

Добави коментар

Водещи новини