Депутатите гласуват за по-тежки наказания за престъпления

  • 09 ноември 2022 09:37

  • 1049
  • 2
Депутатите гласуват за по-тежки наказания за престъпления
© bulphoto

Народното събрание стартира своята работа днес с промени в Наказателния кодекс. 

Вносител на поправките в Наказателния кодекс е Министерският съвет. Промените предвиждат разширяване на кръга на престъпленията по расистки и ксенофобски подбуди, като се предлагат по-тежки наказания за отвличане, принуда, следене, оскверняване на религиозен храм или надгробен паметник, подбуждане към извършване на престъпление и палеж.

Депутатите приеха окончателно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание

Предвижда се да се носи наказание за публично оправдаване, отричане и грубо омаловажаване на подобни престъпления, когато е извършено по начин, който може да създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или група от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност.

В програмата на депутатите са включени и изслушвания на здравния министър Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в и на енергийния Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския съответно за възнагражденията в системата на здравеопазването и относно доставките на газ в България от 27 април досега. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1049 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2022.11.09 | 10:25

2
Само глупости. Наказанията не трябва да са "по-тежки", а да са неизбежни. У нас полицията пази престъпниците, прокypатурата се води от мафиот, изнудвал фирми за акции, а мъдистратите са практически изкупени, те ми говорят за "наказания". дебили.

2022.11.09 | 09:59

1
Национални предатели! Народът ще ви съди!

Добави коментар

Водещи новини