Митов с коментар за убития граничар и шанса за правителство

  • 09 ноември 2022 08:19

  • 670
  • 1
Митов с коментар за убития граничар и шанса за правителство
© Булфото (архив)

Моите съболезнования на семейството и близките на загиналия полицай. Това заяви пред БНТ Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1557

Няма друг начин да реагираш в една демокрация, освен да искаш оставката на тези, които са политически отговорни за сигурността на границата. Последните 2 години МВР се занимава с всичко друго, което не му е работа, каза още той. 

Дончев за новото правителство: Политически стерилен кабинет без участие на ярки политически фигури

През 2015-2016 г. миграцията беше тема за цяла Европа – тогава обаче имаше координация между България, Турция и Гърция. Имаше яснота как всички заедно контролираме общото пространство. Сега тази координация е загубена, допълни той.  "Всичко това е отговорност на политиците. Те отговарят за всичко, което се случва в държавата. Тя може да не е пряка, директна, но отговорността се носи през оставки."

Не оправдаваме тази некомпетентност с това, че г-н Демерджиев е служебен министър. Те, като служебни министри, имат всички права и периметър на действие, което има редовното правителство. За 3 месеца, ако е човек, който разбира, би трябвало да може да подобри ситуацията около границата, коментира Митов. 

Ние още от предишния парламент алармирахме, че има пробиви по границата, но Бойко Рашков само замиташе проблема, разкри депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Отделиха се 5 млн. за поддръжка на границата, къде отидоха тези пари и защо съоръжението не е в състоянието, в което трябва? Само по себе си не може да е на 100% ефективна оградата, затова идват хората на място, но трябва да има координация с колегите им от турска страна. 

Срещата с "Продължаваме промяната" по т.нар. "16 точки на ПП", които вече не са толкова, защото 3 от тях са изпълнение, мина на експертно ниво. Добре, че се случи, за да може да започнем да се води разговор по политики и приоритети. Аз видях обаче как "Промяната" се окопаха около собствените си доктринални разбирания за бюджет, боравейки с фантазийни, халюцинационни инструменти, като тезата, че са били подценени приходите. По време на предизборната кампания, след която "Промяната" спечелиха изборите, говореха за едни 8 млрд. лв., които щели да върнат на държавата, само че те останаха обещани, без да са реални. 

Много внимателно трябва да се борави с лепването на етикети и обвинения. До вчера "Промяната" управляваха и те са статуквото, не ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Когато публичното говорене излезе извън рамките на нормалността, много трудно се взима завоя след това, коментира Митов. 

"Трябва да се търси формула около 30-40 секторни проблеми, които да залегнат в програмата на Народното събрание и правителството, каквото и да е то, ще следва тази програма по приоритетите на България."

Със сигурност има шанс за състав на кабинет. Персоналният състав ще се коментира на последно място, въпросът е да тръгне разговорът. Чисто мнозинство за управление в момента няма начин да се събере, но когато тръгнат разговори в отделните мандати какви формули могат да се приложат, тогава може да се измисли формула, не е задължително да е коалиционно правителство, завърши Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,

Последвайте канала на

Радина Лазарова
670 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
полис

2022.11.09 | 09:55

1
И Тома и Д. Митов се изявиха тази сутрин по едно и също време, първия в БТВ, втория в Канал 1 на БНТ. Изключително "отговорно и компетентно" те се изказаха, като аналитично и "експертно" даваха мнение за проблема на опазването на границата ни и как трябва да се спре трафика на мигранти през нея. Често "влизаха в обувките" на граничните полицай и от тяхно име коментираха състоянието на Гранична полиция, МВР и охраната на границата. Това беше върха на нахалството и безочието, защото и двамата не са носили никога униформа и не са хващали оръжие в ръка по задължение - не са били част от наборната армия на БГ. Може да са ловци и да са боравили с оръжие по друг повод, но никога, като военнослужащи, призвани да защитават териториалната цялост и населението на страната ни. Това ми се стори неприлично и пошло.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини