Лорер: ПП успя да извади ГЕРБ от калната предизборна реторика

  • 09 ноември 2022 08:10

  • 1160
  • 6
Лорер: ПП успя да извади ГЕРБ от калната предизборна реторика
© Нова телевизия

Равносметката от срещата между ГЕРБ и „Продължаваме промяната” е положителна. Мисля че резултатът от вчера е една малка победа за хората, защото  „Продължаваме промяната” успя да извади ГЕРБ от калната предизборна реторика. И започнахме да ги притискаме да мислят за проблемите на хората и решенията, които ние предложихме. Това коментира депутатът от „Продължаваме промяната” Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава в предаването "Здравей, България". 

Видяхме нещо много положително. ГЕРБ се разходи по материала на „Промяната” и каза, че всичко им харесва, стига да има пари в бюджета. Най-интересното беше, че май-постигнахме и втори успех вчера. Ако мога да интерпретирам мистериозното изказване на Борисов, той май ни подкрепи за идеята да декларираме пред служебното правителство, че трябва да внесе бюджет, отбеляза Лорер. 

Той коментира и дали последните събития около „Продължаваме промяната” и ГЕРБ са стъпка към сътрудничество.

Опазил Господ да е стъпка към каквито и да е било коалиционни преговори. Изолацията на ГЕРБ стана ясна от ден първи. Отне им три дни да си изберат председател на Народното събрание. Но ние много ясно заявихме, че проблемите на хората за нас са номер едно. Ние сме конструктивна опозиция и ще си говорим с всеки, включително и с тях, уточни депутатът.

Дончев за новото правителство: Политически стерилен кабинет без участие на ярки политически фигури

Лорер отново бе категоричен, че коалиция с ГЕРБ „Продължаваме Промяната” няма да направи и първият мандат няма да получи подкрепа от тях.

Ако нашият Национален съвет реши - с втория мандат ще предложим правителство на малцинството с въпросните политики. Участие на ГЕРБ в правителство на „Промяната” също е немислимо, добави още той.

Депутатът отрече в „Продължаваме промяната” да има фракции около отношенията с ГЕРБ.

Нито частично, нито изцяло „Продължаваме Промяната” ще подкрепи каквито и да е формации на ГЕРБ. По отношение на подкрепата за ГЕРБ нямаме никакви двоумения нито вътрешни дискусии дали трябва да ги подкрепим, или те нас, за да сглобим някаква коалиция, подчерта Лорер.

По думите му с групата на „Демократична България” „Продължаваме промяната” има много голямо покритие на ценностите. И добави, че за момента няма структурирани разговори за втория мандат с тях. Лорер не изключи опцията за бъдещи разговори с "Демократична България" и останалите парламнетарно представени партии. 

Според него нови избори са риск за всички политически играчи.

Нашият основен принцип е, че се грижим за решаване на проблемите на хората, каквото и да коства това политически, заключи Лорер.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1160 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ZZ top

2022.11.09 | 10:28

6
Братя Лорер са много корумпирани.Знам за много тяхни далавери.Уникални нахалници.
Избирател

2022.11.09 | 10:03

4
Точно обратно ! Герб ви извади от помията в която сте затънали ! Злобни некадърни к.пелета !
6месеца=11 милиарда без следа

2022.11.09 | 10:17

5
ПП срам за БГ!

2022.11.09 | 09:55

3
Национални предатели! Народът ще ви съди!
дрън

2022.11.09 | 09:11

2
дрън

2022.11.09 | 08:52

1
Дайте данните от изборите в САШ, от там ще разберем дали еврея ще се връща в постинята.

Добави коментар

Водещи новини