Дончев за новото правителство: Политически стерилен кабинет без участие на ярки политически фигури

  • 09 ноември 2022 08:01

  • 1207
  • 3
© Нова телевизия

Партиите са разделени, защото начинът на политика се преобърна и се превърна в състезание по омраза. Кой кого мрази и кой мрази по-силно. Това в момента е естествения резултат от начинът, по който се прави политика в последните години. Тук рецептата я дават хората. Това заяви депутатът от ГЕРБ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. 

Ако до преди няколко месеца хората ми казваха да има избори, сега всякакви хора ме питат кога ще има правителство. Хората не искат политиците да се държат като деца в детската градина. Политическите сили трябва да се подредят в някакви общи цели в принадлежността на съюзите в които участваме. Ако има добра новина от срещата вчера е, че можем да говорим. Ще говори с всички за да видим какво е нивото на жертвоготовност. Влизайки в коалиция с някой всеки трябва да понесе някаква щета, добави още депутатът. 

По думите му в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обсъждат всички възможни варианти.И добави, че отивайки на нови избори партията няма да понесе щети. 

Политически стерилен кабинет без участие на ярки политически фигури. С колкото може повече партии и ясен списък приоритети. Ясен срок на годност. При адекватна политическа конструкция един такъв модел може да не се окаже толкова лош. Досега минаха само едни разговори. Не твърдя, че това е единствения вариант, може и да има и други. За мен политическият опонент не е враг, дори много да ме ядосва – никога не забравям, че той е български гражданин, посочи Дончев.

Сабрутев за правителство с ГЕРБ: Няма да влезем в коалиция с партията синоним на корупция

Според него реализирането на третия мандат звучи най-логично. 

Виждам, че политическите сили загърбват партийния егоизъм и его. Досещат ни за какво са ни изпратили хората в парламента. Според мен президентът направи възможното да даде шанс на този парламент, допълни още той. 

Според депутатът между преобладаващата част от партиите трябва да има консенсус по отношение на това как да изглежда един бюджет.

Вижте разговорите вчера. Разминаванията по отношение на макроикономическите показатели, по отношение на прогнозите са в размер на десетки милиарди. Как при тази ситуация да бъде внесен бюджет? Внасянето на бюджет е ексклузивен ангажимент на кабинета, бил той служебен или редовен. Парламентът не може да задължи служебното правителство да го направи, уточни Дончев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1207 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.11.09 | 09:57

3
Национални предатели! Народът ще ви съди!
радев

2022.11.09 | 09:25

2
ей клоун разкарай се от политика бе не е за теб к урво

2022.11.09 | 08:22

1
Тоест ялов кабинет, пак нищо няма да направят само лапачка като през изминалите 30 години

Добави коментар

Водещи новини