Десислава Атанасова за срещата с ПП: Има какво още да си кажем и можем да тръсим консенсус

  • 08 ноември 2022 17:38

  • 1138
  • 5
Десислава Атанасова за срещата с ПП: Има какво още да си кажем и можем да тръсим консенсус
© БТВ

Построената ограда по границата с Турция се даваше за пример за борба с мигрантския натиск. По време на третото правителство на Бойко Борисов имаше 0% мигрантски натиск. За мен състоянието на преградното съоръжение се дължи на липсата на поддръжка в последните две години. Министър Рашков се занимаваше с всичко друго, но не и с проблемите с мигрантите. Днес на разговара с ПП им казах, че в техните 16 точки липсва сигурността. Покушението срещу граничния полицай е удар срещу държавността. Трябва да гарантираме сигурността на гражданите. В МВР в последните две години има непрекъснато текучество на кадри и това доведе до днешното убийство. 

Това заяви в предаването "Лице в лице" депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, която коментира убийството на граничния полицай и днешната среща с "Продължаваме промяната" (ПП).  

Убиха полицай при престрелка край Елхово

"Трябва политическа воля за спряване в сферата на сигурността и мерките по границата. Тази граница е не само на България, но и на Европа, а ние говорим за влизане в Шенген. С такива случаи доверието към България ще намалее. Днес на срещата с ПП се опитахме да поставим темите, които са важни за обществото. Това са сигурността и бюджета. Докато няма правителство, което да носи отговорност, не трябва да има изобщо разговори за бюджет. Това е нашата позиция. Не трябва бюджетът да се превръща в раздаване по сватбарски. Трябва да водим дебати по политики. Това е причината да разговаряме с ПП. Има какво да си кажем и можем да тръсим консенсус. Днес показахме, че можем да водим диалог без опорки и заклеймяване. Стигнахме и до решения, които ще са в полза на обществото. Говоря за влизането на България в Еврозоната, приемане на законите за Плана за възстановяване, енергийните закони", разкри тя. 

ГЕРБ към ПП: Можем заедно да търсим решенията

"Миналата седмица ние приехме антикорупциония закон на промяната, докато те отсъстваха. Ние също подкрепяме механизъм за разследване на главния прокурор и увеличение на доходите. Разбрахме се, че трябва да водим експертни разговори по темите, по които имаме допирни точки. Ние сме готви да водим разговори с всички партии по всички важни теми за обществото, защото точно хората са ни избрали и са ни пратили в парламента. Ако постигнем базов консенсус по политики, можем да говорим за формиране на мнозинство. В момента е дошло време, в което всеки трябва да прояви държавно мислене и мъдрост. Трябва да намерим начин да търсим обединение, а не разединение в името на държавата ни", завърши Атанасова.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1138 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 19:45

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Цв

2022.11.08 | 19:07

4
ГЕРБ се самоубиха, убиха и избирателите си
лелче,

2022.11.08 | 18:43

3
покажи на тия хора как съ меташ ...
Емѝ...

2022.11.08 | 18:42

2
проститутката колко и да е грозна винаги има какво да каже.

2022.11.08 | 18:19

1
ще разпределяте ли милиардите от ЕС готови ли сте вече

Добави коментар

Водещи новини