Корнелия Нинова с горещ коментар за срещата между ГЕРБ и ПП

  • 07 ноември 2022 16:34

  • 2071
  • 1
Корнелия Нинова с горещ коментар за срещата между ГЕРБ и ПП
© БСП

„Ние вече казахме, че срещата изглежда странна, предвид това колко остри бяха отношенията и са между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и “Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“, заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пред журналисти в Русе предстоящата среща между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП, съобщиха от пресцентъра на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

„Да видим какво ще излезе от нея. Дали това е първа крачка за правителство, дали просто ПР, за да може, ако не се стигне до правителство, да се търси вина в някой друг“, каза тя.

Асен Василев за коалиция с ГЕРБ: Отоворът винаги е бил "не" и продължава да бъде "не"

По думите ѝ от левицата в този момент прилагат по-различен подход: „Обикновено сте чували почти всички депутати да казват “Да чуем хората, говорим от името на хората“ - ние тръгнахме на обиколки из страната. Русе ни е третата област, бяхме в Смолян и Сливен, именно затова - да усетим и да видим хората какво казват“, обясни тя и разкри какви са техните призиви: „Почти навсякъде е едно и също - овладейте цените и ни увеличете доходите. И ето това ще бъде нашето поведение в парламента. Ние вече започнахме разговорите с другите партии за бюджета“, посочи Нинова и разкри част от исканията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - таван на цените, две тарифи за плащане на електроенергията, минимална работна заплата - 850 лв., майчинството да следва минималната заплата. За децата за има безплатни лекарства и учебници и младите до 26 г. да бъдат освободени от плащане на данък върху доходите. „Тоест съсредоточаваме се върху децата, младите и работещите, особено работещите-бедни - 500 000 души работят на минимална работна заплата. За пенсионерите също - преизчисляване на пенсиите“, обобщи тя.

Според Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в момента в парламента най-важното е да се приеме бюджетът: „Очевидно преговорите за правителство ще се проточат, другите разговори също, но бюджетът е задължителен, спешно трябва да се приеме и то с много силен социален пакет“, категорична е тя.

На въпрос дали е задължително да има правителство, за да има и бюджет, Нинова отговори: „Не е задължително. Вече сме били в такава ситуация миналата година - когато се водеха преговорите, ние държахме третия мандат и го държахме достатъчно дълго, за да може да се приеме бюджетът. Необходимо е разумно мнозинство. Доказали сме го миналата година - направихме бюджет и социално ориентиран, и в подкрепа на икономиката в онези тежки кризисни месеци. Нашият призив е да направим същото и сега“, коментира тя. Нинова потвърди позицията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, че няма да подкрепят мандат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПС и “Възраждане“.

„Когато отиде при втория - “Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“, и ако ни поканят, ще се отзовем на разговори. За третия мандат ще разсъждаваме, когато бъде връчен“, обясни лидерът на левицата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2071 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 19:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини