Нинова: Странно е съгласието на ПП да се срещне с ГЕРБ

  • 06 ноември 2022 11:11

  • 1347
  • 6
Нинова: Странно е съгласието на ПП да се срещне с ГЕРБ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Политическата ситуация е много динамична и много зависи при кого ще отиде третият мандат. Трябва да се търси стабилно мнозинство, за да има предвидимост и за икономиката, и за хората, и за международните ни партньори. Ако третият мандат дойде при БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще направим опит да има мнозинство и стабилност в държавата".

Това заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и потвърди позицията на партията, че няма да подкрепи правителство, съставено с мандат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с или на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Според Нинова е "странно" съгласието на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" да се срещне с ГЕРБ: "Очевидно в ПП текат някакви процеси. Очевидно има и динамика в отношенията им с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Тази среща или е първа крачка към съставяне на правителство на ПП и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, или е ПР акция, с която след това и двете страни да се оправдаят, че отиваме на избори. Да кажат, че са искали, но другите са виновни".

Тя посочи, че в парламента има плаващи мнозинства и се гласува тематично: "За държавата обаче е важно, че плаващите мнозинства са нещо нестабилно".

Нинова изрази несъгласие с решението на служебното правителство да не внесе проект за Бюджет 2023, защото това ще замрази доходите на хората:

"По закона за удължаване на бюджета могат да са правят промени и допълнения. Законът (за удължителен бюджет - б.р. ), който внесе служебният кабинет, няма да бъде гласуван в този му вид, а ще бъде допълнен. Поканихме другите партии, за да се разберем предварително какво ще внесем. Започваме да работим по този въпрос, който е най-важният. Между първо и второ четене ще гарантираме едно мнозинство, което ще внесе поправки и те ще бъдат приети, много е важно да бъдат ориентирани към социалната сфера". 

По думите на Корнелия Нинова със ситуацията, в която се намираме, страната се движи към президентска република: "Президентът управлява вече достатъчно дълго през служебни кабинети, без парламент, без контрол от законодателна власт и трябва партиите да реагираме на това. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е сме категорични, че парламентарното управление е най-доброто и трябва да се запази. Това беше и причината да подкрепим избирането на председател на парламента. Избирането на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко беше компромис. Другото означаваше блокаж на парламентаризма и наливане на масло в огъня на онези, които искат президентско управление".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1347 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.11.13 | 14:04

6
Тази от Крушовица се оказа чудовище! През трупове минава и пет пари не дава, само да на власт и да трупа пари! Коварството, мръсните номера, двуличието, измамите, лицемерието и лъжите на селяндуркаат от Крушовица надминаха и Фатмака от село Славяново, и сарайския милиардер, и СИКаджийската мутра от подземния свят, и Сакатото учиндолско нищожество взети заедно! Направо подложи червения си гол задник на горе изброените й ортаци!
Емѝ...

2022.11.06 | 11:47

5
гласуването за веждичката и за хартиената бюлетинка бяха още по-странни
PaulaFox

2022.11.06 | 11:43

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Сърбеца

2022.11.06 | 11:34

3
По-странно е, че вие първа лапнахте пишката на ГЕРБ :)
Така ли?!

2022.11.06 | 11:31

2
Така ли ма, селяндурке от Крушовица?! Така ли ма, нагла, двулична и коварна позитанке, дето чугунената ти кратуна е задръстена от ръждясали сърпове и чукове?! А не мислиш ли, че е повече от странно гласуването на позитанските ти лакеи за хартиената бюлетина, с която направо подложи задника си на СИК и на сараите?! Защо не е странна тази ви нова коалиция с онези, срещу които уж "се бореше"?! Ега ти двуличницата от Крушовица! Ега ти лъжкинята!
Анонимен

2022.11.06 | 11:30

1
Нищо фатално няма да се случи, ако исканията на ПП бъдат уволнени и се състави правителство.Фатално ще е да няма правителство.

Добави коментар

Водещи новини