Росен Желязков: Редовно правителство не е просто самоцел, залогът е дали ще има парламент

  • 06 ноември 2022 09:55

  • 397
  • 5
Росен Желязков: Редовно правителство не е просто самоцел, залогът е дали ще има парламент
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Преди вторник всички коментари за това какъв ще е резултатът от срещата между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП ще са силно пресилени. Това заяви зам-.председателят на НС от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети в "Денят започва с Георги Любенов".

Добре е, че се стигна до момент, в който да си говорим нормално и конкретно - по теми, които вълнуват обществото, добави той.

"Този парламент започна трудно - там се бяхме окопали в първия ден с избора на председател. След това сякаш всичко се отпуши, парламентът започна да работи много интензивно. Да има редовно правителство не е просто самоцел, залогът е това дали ще има парламент.

Според Желязков служебното правителство се справя добре, но ако няма редовно, президентът ще разпусне парламента.

"ПП идват на тези разговори с ясно сложени на масата 16 точки. По голяма част от тях имаме пълно съвпадение. Въпросът е как тази система от 16 виждания ще се хармонизира с понижаването на бюджетния дефицит, но това също предстои на разговора".

Кирил Петков попари надеждите за това какво ще се случи на срещата с ГЕРБ

Според Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети отиването на предсрочни избори догодина ще ни изправи пред същото положение, в което сме и в момента, но и на фона на предстоящия местен вот. По думите му нова предизборна кампания ще е посветена на лозунга "кой е виновен".

"Разговорът ще мине през това какво ще се подкрепи и това ще е темата, която във вторник може би ще даде лицето на следващите разговори, защото досега слушахме какво няма да се подкрепя. Топката е в полето и на президента, и на парламентарните групи".

ГЕРБ покани ПП на среща, те приеха

По думите му в момента сме в режим на президентска република и правителство, което не може да бъде свалено от парламента и това илюстрира разочарованието на хората.

"Конституционните модели се променят през 3-4 десетилетия, така че някой ще каже, че е дошло време нашата Конституция да бъде променена и по тези въпроси не трябва да се крием".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
397 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.06 | 11:44

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.06 | 10:11

2
Дано няма парламент, ходихме на избори за да дадем оръжие на фашистите, 5 милиарда на американсите, да затворим централите, да навземат заеми и да приемем стамбулската педерастия. По-добре хич да няма НС.

2022.11.06 | 10:41

4
да, еврото също
митрофановна

2022.11.06 | 10:30

3
не си написал нищо за еврото, не плащам за тоя пост
Емѝ...

2022.11.06 | 10:03

1
задръстен плешив кретен от бостаня.

Добави коментар

Водещи новини