Илияна Йотова ще присъства на поклонение на българско военно гробище в Северна Македония

  • 04 ноември 2022 11:28

  • 336
  • 2
Илияна Йотова ще присъства на поклонение на българско военно гробище в Северна Македония
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В събота, 5 ноември, от 13.00 часа българско време вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще присъства на традиционния военно-църковен ритуал в българското военно гробище в село Цапари, Република Северна Македония, съобщават от президентския прессекретариат.

Гробището е създадено по време на Първата световна война, когато в него са погребани 214 български войници и офицери. То е първото възстановено българско военно гробище на територията на Северна Македония. Седемте паметника на български офицери, погребани в двора на църквата „Св. Георги“, са едни от малкото запазени от хилядите български офицерски паметници на територията на днешна Северна Македония.

Илияна Йотова в Тел Авив: Трябва да бъдем бдителни за съвременните форми на фашизма

По-рано, в 11.00 часа българско време в Генералното консулство на Република България в Битоля Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще присъства на откриването на изложбата „125 години българско дипломатическо представителство в Битоля“ и на представянето на книгата „Досието „Галичица“ и прекършената съдба на Панде Ефтимов“.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
336 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
!!!

2022.11.04 | 12:27

2
Долна кремълска слутиня!
PaulaFox

2022.11.04 | 11:49

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини