Христо Иванов към президента: Спрете да плашите хората, няма да въвлечем България във война!

  • 03 ноември 2022 18:43

  • 5077
  • 73
Христо Иванов към президента: Спрете да плашите хората, няма да въвлечем България във война!
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Ние и в предишния парламент внесохме проект за предоставяне на военна помощ на Украйна, но то тогава не срещна подкрепа. Ние сме последователни в позицията си. България трябва да е в крак с предизвикателствата, пред които сме изправени заради агресията на Путин. Освен това така даваме зелена светлина към така нужната модернизация на Българската армия. Това заяви съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ДБ) Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Стъпката, която направихме днес бе и към по-ускорена модернизация на армията ни и показахме, че осъзнаване, че мирът не е това да се напише думата „Мир“ на едни хартийки. Ние не можем да продължим да сме едни консуматори на сигурност, за която друг плаща. Ако искаме да живеем в сигурна Европа, това значи, че трябва да модернизираме отбраната си и да гарантираме мира. Трябва да разберем, че агресията на Путин е срещу цялата система за сигурност в Европа“, подчерта Иванов.

„България може да намери едни по-гъвкави решения за модернизиране на армията си. Помагайки на нападнатата страна, ние изпълняваме устава на ООН да оказваме помощ. Никой не говори страната ни да се лиши от възможности, а да имаме трансформация. Трябва да се възползваме от възможностите, които се разкриват. Отговорността е на изпълнителната власт“, смята съпредседателя на ДБ.

Радев обвини "Демократична България", че ни тласка към война

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския се обърна към президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с думите: „Спрете с плашенето на хората, че с това решение включваме България във война! Това не е вярно. Ако службите разполагаха с такива доказателства, щяха да ни ги предоставят. Трябва да спрем да се занимаваме с този тип политиканстване. Президентът сякаш участва в някаква кампания. Над 50 страни вече са предоставили оръжия на Украйна, но не са въвлечени в конфликта. Призовавам президента да спре, защото това е безотговорно“, каза той.

Думите на Иванов са в отговор на президента Радев от преди дни, че Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от ни тласка към война и ги оприличи на военолюбци.

Според Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския просто решение на кризата няма. „В тази ситуация лесни решения няма. Да не се замеряме с някакви кампанийни клишета. Да се даде тласък на модернизацията на Българската армия. Нека България да покаже, че може да сподели отговорността заедно с всички членове на НАТО“, призова той.

„Това, което хората искат е сигурност и спокойствие. Ако президентът беше толкова загрижен за сигурността на хората, служебният му кабинет щеше да внесе бюджет“, изтъкна Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

По думите му с предоставянето на военна помощ на Украйна ще се повиши силно сигурността на България. „Ние днес направихме много силна стъпка към повишаване на сигурността на България“, смята той.

„В България има законност и тя е еднаква за всички. В основата на всички разделения стои правосъдната реформа. Не може законът да е един за приятелите на Иван Гешев и друг за неприятелите му. Ако знаем, че законът е еднакъв за всички, това ще нормализира ситуацията между политическите партии. Докато в дълбочина не реформираме прокуратурата, за да е тя неутрална, дотогава няма да се нормализира политическият процес в България“, изтъкна Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

„В рамките на този парламент могат да се реализират няколко формули за управление. Ако се реализира формулата „Рашидов“ това няма да е пример за оптимизъм. Правителство е възможно, но това решение не е задължително да е изпълнено с оптимизъм“, загатна съпредседателят на ДБ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5077 73

Свързани новини

Коментари 73

Добави коментар

2022.11.21 | 14:02

73
МРЪСНИЦИ,РАЗДАДОХТЕ ВСИЧКОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ ЗА АФЕРИМ ,А НА НАС НИ КАЗВАТ ПЪРВО ПАРИТЕ.

2022.11.21 | 13:57

72
Този парламент трябва даси ходи

2022.11.21 | 13:54

71
ХРИСТО,ХОДИШ БОС ПО ЛУКА,НЕДЕИ ТАКА.
Гришата

2022.11.07 | 15:49

70
Тоя лумпен първи трябва да го пратим на фронта. Нали му е зор да подпомага Укаинската армия
Тишо

2022.11.07 | 15:48

69
Абе Иванов май изобщо не осъзнава какви последствия ще имат малоумните им действия.
Иван Христов

2022.11.06 | 13:00

68
Каква изненада само? ДБ се подлагат на всеки, от който имат изгода. Нали уж подкрепяха Радев за втори мандат. Нали уж той беше техният президент, а сега го критикуват за какво ли не. Не може да им се угоди на тези хора.
Петър

2022.11.04 | 19:59

67
Какви гаранции може да даде един провален политик като Иванов за нещо толкова извъне неговите възможности да влияе!

2022.11.04 | 06:26

63
Ние трябва да искаме оръжие от укрите, те са пренасочени с пушкала а ние сме беззащитни и ако ни нападне бляда кво ще правим.
Петър

2022.11.04 | 14:31

66
Смъкване гащите.
Велин

2022.11.04 | 12:09

65
Популист, говори си ей така, без да е много наясно с реалната ситуация.
ФИФО

2022.11.04 | 11:10

64
Христо да смени плочата малко

Добави коментар

Водещи новини