Гълъб Донев: България работи активно с държавите от Западните Балкани за тяхната успешна европейска интеграция

  • 03 ноември 2022 14:39

  • 364
  • 3
Гълъб Донев: България работи активно с държавите от Западните Балкани за тяхната успешна европейска интеграция
© МС
Слушай новината Слушай новината

Приобщаващото регионално сътрудничество в Югоизточна Европа е водещ външнополитически приоритет на България.

Това заяви министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. в рамките на изказването си на Срещата на върха на ръководителите на страните от Берлинския процес за Западните Балкани, съобщиха от правителствената информационна служба. Това по думите му допълва и надгражда процеса на европейска интеграция, подпомага демократизацията и развитието, и укрепва стабилността и сигурността на региона. Българският министър-председател заяви, че страната ни е ангажирана и активно работи с държавите от региона за тяхната успешна европейска интеграция, на база на собствените заслуги. „Следвайки основните принципи за добросъседство, приобщаване, взаимно разбирателство и помирение, можем да допринесем за постигането на общата ни цел за просперираща, стабилна и сигурна Европа“, посочи премиерът. 

Премиерът Донев заминава за Германия

Проблемите, свързани с енергийната сигурност, стоящи пред нас, могат да бъдат преодолени, а енергийният преход постигнат, единствено чрез засилено регионално сътрудничество, заяви министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. в рамките на работното заседание на тема „Сигурност на енергийните доставки и преобразование“. Премиерът изтъкна ключовата роля на междусистемната газова връзка Гърция-България за диверсификацията на източниците на газ, за подобряването на сигурността и гъвкавостта на доставките, както и за насърчаване на конкуренцията в полза на крайния потребител. Министър-председателят със задоволство отбеляза и напредъка в строителството на газовата връзка България-Сърбия, която също е от стратегическо значение. В изказването си той постави акцент и върху подписания в началото на настоящата седмица договор между „Булгартрансгаз” и държавната компания на Република Северна Македония „ГА-МА“ за изграждане на нов интерконтектор. В тази връзка премиерът открои усилията на България да окаже институционална подкрепа на нашата съседка за преодоляване на дефицитите на енергия, напомняйки също, че страната ни традиционно е нетен износител на електричество и играе ключова роля за енергийната сигурност на страните от региона. 

„Отдаваме необходимото внимание на инфраструктурната свързаност“, посочи още министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. и отбеляза, че изграждането на Коридор №8 е от стратегическо значение за свързаността и развитието на търговията в региона, но и в контекста на сигурността на Западните Балкани и ЕС. 

В рамките на изказването си премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. потвърди готовността на българската държава да съдейства на партньорите от Западните Балкани за постигане на целите на Европейската зелена сделка, отразени и в Зеления дневен ред за Западните Балкани. „Oставаме твърдо ангажирани със сътрудничеството в двустранен и регионален план с всичките си съседи в тази и други сфери“, добави министър-председателят. 

Премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. открои Берлинския процес като добре работещ и всеобхватен формат за сътрудничество, със съществен принос за икономическото развитие на страните от Западните Балкани и изрази подкрепа за идеята, изложена от германския канцлер Олаф Шолц, Берлинският процес да премине „под управлението“ на страните от Западните Балкани. Заедно с това пожела успех на Албания по повод решението да е следващ председател на Берлинския процес. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
364 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.03 | 20:24

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.03 | 16:23

2
вашта семка сатанинска!

2022.11.03 | 15:51

1
Много са радостни, значи не са гладни.

Добави коментар

Водещи новини