Мартин Димитров, ДБ: Служебният кабинет наруши закона

  • 02 ноември 2022 13:13

  • 655
  • 3
Мартин Димитров, ДБ: Служебният кабинет наруши закона
© Булфото (архив)

Най-важното е дефицитът да бъде удържан близко до 3%, да няма увеличение на данъците, да продължи растежът на икономиката през следващата година, да бъдат запазени работните места. Това коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от парламентарната група (ПГ) на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ДБ). Изказването му е по повод законопроекта на служебния кабинет за удължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2022 г.

Димитров заяви, че според закона нов бюджет трябва да бъде внесен в парламента до края на октомври. По думите му това означава, че служебната власт е нарушила това изискване.

Смятаме, че трябваше да бъде внесен бюджет, защото такъв е законът, каза депутатът от ДБ, цитиран от БТА.

Димитров увери, че ПГ на ДБ ще бъде спирачка за предложения за популистки разходи. Той изтъкна, че е важно запазването на финансовата стабилност.

Нинова със закана: Този бюджет на служебния кабинет няма да излезе във вида, в който го получихме

По-рано днес пред журналисти темата за бюджета коментираха представители на парламентарните групи на БСП, ДПС, "Възраждане". "Продължаваме промяната" настоя в декларация Министерският съвет да внесе законопроект за държавния бюджет за 2023 г. 

На въпрос за промени между първо и второ четене на законопроекта за удължаването на сегашния бюджет, Димитров отговори, че промените не трябва да водят до голямо нарастване на разходите.

Последвайте канала на

Владимир Василев
655 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.02 | 15:03

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
123

2022.11.02 | 14:31

2
КРАДЛИВО НЕДОРАЗУМЕНИЕ,НАДМИНАЛ ЦЕЦО АПАРТАМЕНТИТЕ
PaulaFox

2022.11.02 | 13:24

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини