ДБ: Представителят на държавата в "Лукойл Нефтохим Бургас" 4 години не е пращал отчети

  • 01 ноември 2022 16:07

  • 1481
  • 4
ДБ: Представителят на държавата в "Лукойл Нефтохим Бургас" 4 години не е пращал отчети
© ДБ
Слушай новината Слушай новината

Представителят на държавата в “Лукойл Нефтохим Бургас” АД Красимир Първанов, чийто мандат в Надзорния съвет на дружеството е изтекъл, ще бъде сменен чрез друг представител, който ще бъде избран с конкурс.

Това става ясно от отговор на министъра на Енергетиката Росен Христов на писмен парламентарен въпрос на народния представител от “Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от “ Ивайло Мирчев, съобщиха от пресцентъра на ДБ. На 19 октомври Мирчев попита министъра дали планира да инициира смяна на представителя на държавата в рафинерията, при положение, че той “систематично не е изготвял отчети за свършената от него работа като такъв и с действията си не защитава българските интереси”. 

Ивайло Мирчев: ЕК обори енергийния ни министър, той работи в услуга на "Лукойл"

Министър Христов не е убеден, че Първанов не защитава българските интереси, защото в отговора си, подписан с дата 28 октомври, моли депутата да подкрепи твърдението си с информация, която да прати в министерството и в отговорните институции, които да предприемат съответните действия. Христов обаче заявява, че във ведомството му “се разработва процедура, въз основа на която за първи път по прозрачен и обективен начин да бъде избран представителя на държавата в посоченото дружество”. 

“Ще настояваме това да се случи до края на този месец, защото страната ни търпи огромни щети от бездействието по казуса “Лукойл” и “Литаско”, коментира във фейсбук страницата си Ивайло Мирчев. По думите му, “една от причините “Лукойл”  да мародерства на пазара на горива в България е нищоправенето на представителя на държавата в компанията”. Според депутата от ДБ това, че  държачът на “златната акция" не работи в интерес на България е видно от факта, че за 4 години той не е предоставил каквато и да е информация на Министерството  на енергетиката, въпреки че има задължението да представя тримесечни отчети.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1481 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ганчо

2022.11.01 | 16:40

1
Тоя главурко нещо заслабна.
????

2022.11.01 | 17:00

2
А, КОЙ, КОЙ, КОЙ е този "държавен представител" в "Лукойл"???? КОЙ го ПОСТАВИЛ ТАМ???? Ще бъде ли ЗАСТАВЕН да ПОКАЖЕ тези ОТЧЕТИ???? Ще бъде ли НАКАЗАН, СЪДЕН за ТОВА???? КОГА???? Или ще ЧАКАМЕ ПАК ДАВНОСТТА???? До КОГА???? НАРОДЕ????
Гост

2022.11.01 | 17:50

3
Ами вкарайте го в затвора и следващия ще си гледа работата, но не, нали Лукойл ви хрантути цялата политическа корумпирана пасмина
PaulaFox

2022.11.01 | 19:50

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини