Гълъб Донев: Будителството е талантът да вдъхновяваш за добри помисли и дела

  • 01 ноември 2022 13:39

  • 447
  • 1
Гълъб Донев: Будителството е талантът да вдъхновяваш за добри помисли и дела
© Правителствена пресслужба
Слушай новината Слушай новината

Будителството е талантът да вдъхновяваш за добри помисли и дела. Това заяви служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. в словото си, посветено на днешния 1 ноември – Ден на народните будители. 

„Будителството е смелостта да направиш първата крачка в непозната посока и да проправиш път за тези, които идват за теб. Будителството е съзнаването, че със стореното днес, носиш отговорност пред хората утре“, отбеляза Донев. 

Според премиера днешният празник е и ден за отдаване на почит пред паметта на големите българи. „Нека бъде и ден, в който насърчаваме младите българи в техните първи крачки като наши наследници“, призова премиерът. 

„Преди точно 100 години министърът на народното просвещение Стоян Омарчевски внася предложение в Министерския съвет за определяне на 1 ноември за Ден на народните будители. По стар стил това е денят на Свети Йоан Рилски – небесният покровител на българския народ. Сто години по-късно будителството продължава да е силата, с която просветители разпалват искрата за знание във всеки от нас“, припомни още той. 

Отбелязваме Деня на народните будители

На днешния празник Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. откри в сградата на Министерския съвет „Малък обеден концерт“ с участието на Младежка филхармония „Пионер“. Концертът е за всички работещи в правителствената сграда – служителите от администрацията на Министерския съвет, членовете на служебния кабинет и конституционните съдии. 

За първи път в сградата на правителството се превръща в сцена за изкуство и се провежда подобна инициатива. Тя се случва в годината, в която Младежката филхармония „Пионер“ чества своята 70-та годишнина и отбелязва 110-ата от рождението на създателя на оркестъра и негов дългогодишен диригент проф. Влади Симеонов. 

Филхармония „Пионер“ е един от първите младежки оркестри в света. Носител е на редица международни и български отличия, включително за сериозния й принос за разширяването на достъпа на младите хора до култура.

Виолета Симеонова
447 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.01 | 15:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини