Стефан Янев: България се нуждае от правителство, в особен момент сме

  • 31 октомври 2022 19:03

  • 1188
  • 5
Стефан Янев: България се нуждае от правителство, в особен момент сме
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Разговорите за съставяне на правителство трябва да се водят открито в парламента. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Хубаво е да има диалог по всички теми и по възможност темите да са ясни като заявки и позиции. Трябва да водим смислен разговор, добави той.

България се нуждае от правителство, защото се намираме в един особен период. Въпросът е дали искаме да развием държавата си, или да я превърнем в територия. Трябва да дадем възможност на страната да се решават кризите. Кризите изискват лидерство и политическа отговорност. Моята идея е за съставяне на конструкция на 160+ гласа. Това са потенциалните гласове, които могат да променят текстове от Конституцията. Кои са тези партии, ще се види по време на разговорите. С тези партии трябва да преминем през зимата, а след това, ако няма съгласие, да се отиде на избори, заяви Янев.

На когото президентът връчи третия мандат, ще има отговорността да инициира разговори за съставяне на правителство. Без реформа в съдебната система, рискуваме да не получим нито лев по Плана за възстановяване и устойчивост. Трябва да действаме така, че да сме равнопоставени в Европейския съюз, а не да се държим като объркано дете, подчерта лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но".

Стефан Янев: Нека първо да осигурим хляба, пък после зрелищата

Дойде моментът да се разговаря, да се търси диалог с всички партии в парламента, защото българският народ е решил да ги изпрати там. Ако диалогът е конструктивен, можем да намерим допирни точки с всяка една от тях, посочи Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Той каза още, че би подкрепил изпращането на оръжие за Украйна при определени условия.

Ако българското въоръжение бъде заменно възможно най-бързо с оръжие по стандартите на НАТО, защо не. Но до момента не съм чул такива разговори. Ако има междудържавно споразумение, няма проблем, заяви Янев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1188 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.10.31 | 19:22

1
ДОКОГА НЕЩАСТНИЦИТЕ УКРОНАЦИСТИ ЩЕ ПРАВЯТ ПРОТЕСТИ У НАС?

2022.10.31 | 21:33

5
що се не гръмнеш?
Емѝ...

2022.10.31 | 20:51

3
Зеленият чорап на зеления чорап да ходи да яде лайна.

2022.10.31 | 21:32

4
като "объркано дете"...

2022.10.31 | 19:48

2
ЯНАВЕ КАТО ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕР СИ ПРЕДСТАВЯ ДЪРЖАВАТА КАТО ПОДЕЛЕНИЕ И РЕВЕ ЧЕ БЕЗ КОМАНДИР НЕ МОЖЕ

Добави коментар

Водещи новини