Нинова с коментар за предложението за бюджет на служебното правителство

  • 31 октомври 2022 18:55

  • 2235
  • 11
Нинова с коментар за предложението за бюджет на служебното правителство
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Предложението на служебният кабинет да се удължи действието на сегашния бюджет означава замразяване на доходите и увеличаване на цените. Това е абсурдно при високата инфлация и масовото обедняване на българските граждани. Категорично сме против. Ние предлагаме точно обратното: таван на цените и увеличаване на доходите. 

Това заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в Сливен, съобщиха от пресцентъра на партията.  

Ето какви решения прие служебното правителство за Бюджет 2023

"Искаме увеличаване на минималната заплата от 710 на 850 лв., майчинството да бъде колкото минималната заплата, безплатни лекарства и учебници за деца, данъчни облекчения за млади работещи семейства с деца, преизчисляване на пенсиите, необлагаем минимум на прага на бедност от 504 лв. Вижте какво се случва в Европа и света. Германия одобри 200 млрд. евро за подкрепа на домакинствата и икономиката. Япония също 200 млрд. подкрепа, навсякъде налагат таван на цени. Само нашият служебен кабинет обрича народа на глад и студ. Причината, която обявиха служебните министри на Радев е, че служебно правителство не може да определя дългосрочни политики и нямало мнозинство в парламента. Така ли? Нима това служебно правителство не одобри нов инвестиционен разход за 8 нови самолети F-16 за 2030 г. Нима те не решиха да се купят 10 самолета “Грипен“? Това правителство провежда търгове за доставка на газ до 2034 г. По-дългосрочна политика от това, здраве му кажи. И го прави без мнозинство в парламента. Значи за оръжия и газ може за 12 години напред до 2034 г., а за заплати на работници, майчинство, детски, пенсии не може за една година - 2023г.", добави тя.  

БСП: Ако удължим действието на сегашния бюджет, минималната заплата няма да се промени

"Призовавам всички лидери на парламентарни партии да се противопоставим на замразяването на доходите и подкрепата за икономиката и да гарантираме, че сме способни да приемем бюджет, с който да подкрепим народа си в тежките месеци, които ни чакат", каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която продължава обиколката си, част от поредицата срещи на парламентарната група на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, членове на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на левицата с организациите си и с граждани в цялата страна. Днес Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, народните представители Георги Свиленски, Деян Дечев, Борислав Гуцанов, Иван Ченчев и членовете на ИБ на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Катя Георгиева и Георги Йорданов провеждат срещи в Сливен, Нова Загора и Твърдица.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2235 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2022.11.13 | 14:00

11
Лъжеш селяндурке от Крушовица, лъжеш като дърта циганка, ама то пък, като си помисли човек, кога не си лъгала?! Отлично знаеш, че преговорите на ПП с герберастката пасмина не бяха за правителство, а за програми и закони! Лъжеш, за да оправдаеш предателството си и безпределната ти, до цинизъм наглост! Защото точно ти, селяндурке от Крушовица подложи задника си на сарайско-банкянската престъпна, корумпирана и престъпна сган, точно ти! Направи го и с Феса Рашидов, когото предложи за председател на НС, което, Крушовишка селяндурке, беше тай-големият позор в историята на българска парламентаризъм! Легна в един креват със СИКаджийската мутра, с Деса Дуловската, с Цанка Бичето, с "Къдравата Сю", с Карадайрето, с Данчо Ментата и ега ти бурния секс, който последва! Въртели са те отколешните ортаци от СИК и сараите на караминьол, нали?! И отпред, и отзад! Затова напоследък вървиш като насрана!
притворство

2022.11.01 | 14:50

10
Като имаш милиони, защо ли се правиш, че си се загрижила за хората. Стига вече фалш. До кога българите ще бъдат грабени?
НикогаПовечеСДС-Чума

2022.11.01 | 05:06

9
На краваро-сатанинския празник Хелуин се трошат кратуни,но не се намери някой,който да строши нейната .
НикогаПовечеСДС-Чума

2022.10.31 | 20:36

5
Днес е Хелоуин и се дълбаят тикви.Няма ли кой да издълбае и тази?

2022.11.01 | 05:05

8
Ти защо не я издълбаеш, а чакаш на други?
потрес!

2022.10.31 | 21:19

6
Селяндурката от Крушовица се оказа чудовище! През трупове минава и пет пари не дава, само да на власт и да трупа пари! Коварството, мръсните номера, двуличието, измамите, лицемерието и лъжите на селяндуркаат от Крушовица надминаха и Фатмака от село Славяново, и сарайския милиардер, и СИКаджийската мутра от подземния свят, и Сакатото учиндолско нищожество взети заедно! Направо подложи червения си гол задник на горе изброените й ортаци!

2022.11.01 | 05:05

7
що па чак "потрес", това е положението 30 години. сега ли го забелезваш?

2022.10.31 | 20:06

4
Никакви пари не трябва да получават пенсионерите тези мизерни бабички и дядовци да са се осигурявали на частно

2022.10.31 | 19:49

3
СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ СЪСТОИ ОТ АБСУРДНИ ИДИОТИ

2022.10.31 | 19:22

2
ДОКОГА НЕЩАСТНИЦИТЕ УКРОНАЦИСТИ ЩЕ ПРАВЯТ ПРОТЕСТИ У НАС?

2022.10.31 | 19:03

1
Нинова, не се явявай по книжните и електронни медии. Повръща ни се от образа ти. ОТ БСП-комунисти!

Добави коментар

Водещи новини