БСП: Ако удължим действието на сегашния бюджет, минималната заплата няма да се промени

  • 31 октомври 2022 12:41

  • 610
  • 3
БСП: Ако удължим действието на сегашния бюджет, минималната заплата няма да се промени
© Булфото (архив)

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще настоява служебният кабинет да внесе предложение за проектобюджет за 2023 г. до края на месец ноември. Политическите формации трябва да подходят отговорно към приемането на бюджета, за да не се постави под риск дългосрочната стабилност на страната. Това заяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Ямбол заместник-председателят на парламента и заместник-председател на Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

„Макар и да има риск с плаващите мнозинства, които се формират в Народното събрание, ние държим да бъде внесен бюджет за следващата година. Ако трябва ще инициираме решение на парламента, с което да задължим служебното правителство да внесе бюджет“, каза Вигенин.

Актуализацията на действащия сега бюджет беше приета с 230 гласа от предишния парламент. Оказа се, че политическите формации могат да намират адекватни, съвместни решения. Това може да се случи по същия начин и за бюджета за 2023 г. Идеята да бъде продължен сегашният бюджет, със същите политики, означава, че няма да бъдат актуализирани минималната работна заплата, социалните плащания, пенсиите и ред други неща, които ще засегнат хората с най-ниските доходи. При положение, че инфлацията наближава 20%, как да останем със същата минимална работна заплата, допълни той.

„Народното събрание има да свърши немалко работа, която се опасяваме, че няма да може да свърши, ако няма по-голям хоризонт на действие. Това са законите, които трябва да се приемат с Плана за възстановяване и устойчивост, за да си гарантираме, че средствата ще продължат да постъпват и следващата година“,  добави той.

Петър Чобанов: Бюджетът за 2023 г. ще бъде приет

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да участва в преговорите с т. нар. контактни групи на ГЕРБ. Няма и да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ, на ДПС или на "Възраждане", потвърди позицията на партията Вигенин. Разговори са възможни с "Продължаваме промяната" при втория мандат, каза още той.

Моят анализ обаче показва, че правителство няма да има нито с първия, нито с втория мандат. Затова нашата оценка е, че по-скоро шансът е с третия мандат, като много зависи на кого ще бъде връчен. Ако третият мандат дойде при нас, отново, както и в предишните случаи ще положим всички усилия да има правителство, заяви Вигенин.

Той подчерта, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да създава контактни групи, защото не се нуждаят от посредници, за да преговарят. Преговорите ще се водят на най-високо политическо равнище, с ясни приоритети и програма.

Гуцанов от БСП: Можем да бъдем с ПП при връчване на втория мандат

Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, изрази позиция, че е добре евентуалните нови избори да са през март догодина.

Виждам, че президентът се опитва да разтегли във времето конституционната процедура, защото иначе означава да правим предизборна кампания през януари. Тогава има голям риск избирателната активност да бъде още по-ниска, да произведе още по-сложни резултати за следващото НС, коментира той.

Последвайте канала на

Владимир Василев
610 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.11.04 | 13:06

3
До Гжа Нинова ако вкарате хартиените бюлетини,герб и дпс ще побързат да има избори.Имали избори герб дпс ще имат мнозинство в парламента.Имат ли мнозинство бсп и другите всички партии ще бъдете изхвърлени както преди 12 годишното им управление.Не им се връзвайте те сега щеви обещават от кол и въже и какво ли не докато се докопат до хартиените бюлетини.Теса шпецове общините,само чакат шпецкомандата и да започнат да приготвят бюлетините.Няма да има спане 2 месеца докато приготвят бюлетините.Щеве изхвърлят като при сумуто японско завинаги.Бойко неги търпи и Пеевски покрай тях имали много пари.Бойко 12 г допуснали някой до него.Не се подавайте на Бойковите милиционерски маневри.После щеви излезнат солено.Кирил Петков те слушаше но Борисов?
По добре

2022.10.31 | 13:41

2
Няма лошо , те само мизерниците взимат минималната да са учили повече

2022.10.31 | 12:51

1
ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ НОВ РЕДОВЕН БЮДЖЕТ

Добави коментар

Водещи новини