Ще имаме ли редовно правителство

  • 31 октомври 2022 11:58

  • 1465
  • 2
Ще имаме ли редовно правителство
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Шансовете да имаме правителство са малки. Според политолога Любомир Стефанов те са едноцифрени, а социологът Юрий Павлов залага на 10-15% за третия мандат.

"Продължава необяснимата позиция на ПП да не искат да разговарят с останалите политически сили. Преди изборите смятах, че вероятността за съставяне на кабинет е 10-15%. Последната седмица след анексията на 4-те области в Украйна, реших, че въшнополитическата ситуация повишава шансовете до към 30%. В нощта на изборите ПП заявиха, че няма да разговарят и шансовете отново са 10-15%. Но са се случвали и по-малко вероятни събития", коментира Павлов.

По думите му аритметично е възможно мнозинство. "Никакво правителство не може да бъде създадено без подкрепата на поне една от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Коя е приемливата подкрепа? "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" е неприемливо поради външнополитически причини, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - пък от нашето обществено мнение. Правителство без подкрепата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не може да има. Червените линии прераснаха в червени зидове по време на кампанията, преди да се мине през още едни избори ще е много трудно постижимо съставяне на правителство. Трябва да има чисто експертно, програмно правителство", смята социологът.

Президентът Радев към ПП: Ще държа да изчерпим докрай опциите за съставяне на правителство

От своя страна Стефанов посочи, че е изключително контрапродуктивно политиците да си говорят чрез медиите. "Това биполярно разстройство води до трудности в комуникацията. Оставам оптимист, че ще бъде направено усилие да се състави кабинет. Приемането на ускорен план за приемането ни в Еврозоната ще изиграе голяма роля. 

Според него щетите от коалиция с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще са големи за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в на ниво имидж и електорална подкрепа.

"ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с достатъчно дълго време са били на власт по един или друг начин и са показали какво могат. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в може да пробва да направи правителство на малцинството. Говорим за имитация на демокрация, те говорят за съдебна реформа, но нямат нищо предвид. Когато партиите се научат да гледат отвъд рамките на следващите два мандата, ще имаме приемственост и устойчивост. Ако плаващите мнозинства са предмостието на стратегическото разбиране за политика и прекратяване на бягането от отговорност, може би нещата ще придобият форма. "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" са екстравагантна опция, която няма да постигне нищо", заяви политологът. И допълни, че ДБ са остров на нормалност и диалог. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.10.31 | 12:10

1
ЧЕРВЕН БОКЛУК
нищо не каза трол

2022.10.31 | 12:19

2
Е И. ВСИКИ СА ТАКИВА.

Добави коментар

Водещи новини