Министър Стоянов: Внасяме в НС комплексни законови мерки за понижаване на цените на горивата

  • 30 октомври 2022 11:23

  • 1023
  • 7
Министър Стоянов: Внасяме в НС комплексни законови мерки за понижаване на цените на горивата
© Булфото (архив)

Българската икономика се движи много стабилно, с много високи ръстове и на износа, и на вноса. Икономиката е камъкът, върху който България ще може да стъпи, за да се изтегли от тази криза. Това заяви пред БНР служебният министър на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

Той подчерта, че не се наблюдава вълна от закриване на работни места, каквито прогнози имаше:

"Лошите очаквания се преместват във времето. Тази година не се състояха, евентуално се очаква да са през следващата година".

Министър Стоянов изказа очакване инфлацията след септември вече да върви надолу и подчерта, че цените на енергийните ресурси в България са овладени.

"Мерките по отношение на електричеството да продължат до края на 2023 г. - това е еднозначната позиция на служебното правителство. Ситуацията е доста изчистена как да се действа. Като министър на икономиката държа предприятията да бъдат конкурентоспособни, а не просто така да им помагаме, целта е икономиката да расте и да дава работни места", заяви още министърът на икономиката.

По думите на Никола Стоянов "в ръцете на депутатите е решението" докога ще продължи помощта от 25 стотинки на литър гориво".

"Служебното правителство вече подготви комплексни законови мерки, които вече минаха на Министерски съвет и още тази седмица ще бъдат внесени в Народното събрание, които ще доведат до това цените на горивата да продължат трайно да спадат - или с по-големи компенсации, или самите цени да започнат да спадат. ... Става дума за изземане на свръхпечалбите не само на производителите на електричество, но и на горива. Това касае и "Лукойл", съобщи икономическият министър и коментира идеята на ГЕРБ за законопроект за намаляване на цената на бензина, като я определи за неработеща по отношение на българския бюджет:

"Запознати сме с тази идея. Тя би донесла по-скоро приходи за европейския бюджет, защото използва инструменти, които не пълнят бюджета на България. Мислим, че сме намерили по-доброто решение и се надявам партиите да го подкрепят". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1023 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.10.30 | 15:09

6
тези внасят законопроект, нойко внася подобен, другите герби щяели да облагат лукойл. колко брутално некадърни сте

2022.10.30 | 16:04

7
Но, не колкото ти си неграмотен.
ИСТИНАТА

2022.10.30 | 14:50

5
"Другарю-министър", какво стана с КАРТЕЛА, при продажбата на горива?!?!?! РАЗСЛЕДВАХТЕ ли и КАКВО УСТАНОВИХТЕ???? КЪДЕ, КОИ са ВИНОВНИТЕ?????????
PaulaFox

2022.10.30 | 13:53

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.30 | 12:19

2
zashto samo gorivata bre ministerceto a hliaba sireneto kaskavala olioto mesoto te na dobri ceni li sa bere bokluk

2022.10.30 | 12:52

3
Той ако е боклук, тия дето ги вдигнаха тия цени какви са бре?
пп

2022.10.30 | 11:58

1
Внасяйте, понижавайте пък ще видите какво ще стане като ние дойдем пак.

Добави коментар

Водещи новини