Людмила Илиева (ДБ): Не знаем как ГЕРБ ще направи мандат

  • 29 октомври 2022 18:55

  • 767
  • 6
Людмила Илиева (ДБ): Не знаем как ГЕРБ ще направи мандат
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Ако третият мандат бъде връчен на Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от, ние ще се отнесем с цялата отговорност. Това заяви в предаването „Офанзива” по Нова нюз Людмила Илиева – зам.-председател на ПГ на „Демократична България”.

 „Групата, предложена от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за разговори, е неупълномощена за политически разговори, каза тя. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са носители на първия мандат. Те трябва да го осъществят. Ако не го реализират, тогава има ясна процедура”, заяви Илиева. 

От ДБ няма да се срещат с главния прокурор Иван Гешев. Той изпрати писма за среща с парламентарно представените партии. Причината е, че от коалицията категорично искат неговата оставка. Досега главният прокурор разговаря с представители на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/СДС, на ПП, на ДПС.

Политологът доц. Стойчо Стойчев: ДБ има най-голям шанс за правителство с третия мандат

„Относно възможностите за коалиция, ПП са естествен наш партньор. Бихме провели разговор с тях. Три са приоритетите ни - да изведем на преден ред националната сигурност – спешно модернизиране на армията. Вторият е – съдебна реформа, не само смяна на главния прокурор. Трето –икономически растеж”, обясни Людмила Илиева.

Запитана как ще гласувате при избора на правителство, предложено от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в зала, тя отговори – „Не знаем как ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще направи мандат”.

„Последователни сме в това че съдебната реформа е от съществено значение. Имаме предложение, отправено от министър Надежда Йорданова м.г. Скоро излезе и докладът на Венецианската комисия, наясно сме с това, какво ни препоръчват. Друг е въпроса кои партии ще ни подкрепят”, каза зам.-председателят на ПГ на ДБ.

За правосъдната реформа тя обяви, че съдебната система е самостоятелна. Трите власти са свързани помежду си.

Внесли сме законопроект за промени на Закона за ВЕИ. Освен с ясни граници, една държава трябва да защитава и своята икономика, допълни Людмила Илиева. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
767 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.10.29 | 23:45

6
Ако не направят, пък вас въобще, ама въобще не ви искаме. Чакайте протести, политически узурпатори.
Анонимен

2022.10.29 | 22:18

5
КАК, КАК? СЛЕД ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ГЕРБ- СДС ЩЕ ИМАТ САМОСТОЯТЕЛНО МНОЗИНСТВО И НЕЩАТА ЩЕ СИ ДОЙДАТ ОТНОВО НА МЕСТАТА!

2022.10.29 | 22:00

4
Мухла
Цв

2022.10.29 | 20:49

3
То пък вие ако не се лепнете за някой сте изчезнали!
Обикновена Пунта Мара

2022.10.29 | 20:45

2
Е, как да НЕ ЗНАЕТЕ, а как "другарят" Янев стана "депутат"?!?!?! Между другото, РАЗБРАХТЕ ли от ДБ, колко е ИСТИНСКИЯТ БРОЙ на населението на България?! А, колко е БРОЯТ на имащите право на глас?!
PaulaFox

2022.10.29 | 20:12

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини