Книги на български класици подари вицепрезидентът Йотова на лектората по български език в Загребския университет

  • 27 октомври 2022 17:52

  • 418
  • 3
Книги на български класици подари вицепрезидентът Йотова на лектората по български език в Загребския университет
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , подари книги на български класици на студентите от лектората по български език в Загребския университет. В лектората, чийто ръководител е Евелина Грозданова, се обучават 20 студенти. Вицепрезидентът Йотова ги поздрави за избора да учат български език, да опознават българската литература и българската култура. Тя изтъкна засиления интерес на европейско ниво към изучаването на български език и отново подчерта, че са необходими усилия от страна на българската държава за възстановяването на вече закритите български лекторати в световни университети и откриването на нови, съобщиха от президентския прессекретариат.

На срещата със студентите бяха обсъдени възможности за увеличаването на броя на студентите за международните летни курсове в София и Велико Търново.

Студентите споделиха, че българският език е труден, но са привлечени от него заради богатата българска култура.

На срещата в Загребския университет Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , представи и подготвяния по нейна инициатива Международен форум за кирилицата, който на 7 ноември ще събере международни учени слависти и българските им колеги.

Илияна Йотова проведе среща с българската общност в Загреб

В рамките на посещението си в Загреб вицепрезидентът посети Хърватската академия на науките и изкуствата. Ръководството на академията благодари за помощта, оказана от българската държава след земетресението през 2020 г.

По-рано Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , поднесе венец пред паметника на Иван Вазов в парка Бундек. Около паметника са засадени подарени от България 30 рози – символичен жест по повод 30-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Хърватия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
418 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.27 | 19:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Пола Абдул

2022.10.27 | 21:53

3
Рашков е баща ти.

2022.10.27 | 20:32

2
Йотова я сега да споделиш къде изчезнаха 1,7 милиарда лева докато сестра ти беше шеф на Здравната каса по времето на Дянков ?

Добави коментар

Водещи новини