Румен Гечев: В разговорите с парламентарните групи президентът ще направи всичко възможно да се реши въпросът с бюджета

  • 26 октомври 2022 14:28

  • 331
  • 3
Румен Гечев: В разговорите с парламентарните групи президентът ще направи всичко възможно да се реши въпросът с бюджета
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Аз съм убеден, че президентът, в разговорите с парламентарните групи за съставяне на кабинет, ще направи всичко възможно да създаде условия, така че да се реши въпросът с бюджета за следващата година. Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента проф. Румен Гечев, народен представител от парламентарната група (ПГ) на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България".

Според него фактът, че служебният кабинет, излъчен от президента, не внася проектозакон за държавния бюджет за догодина, е меко казано странен. Гечев посочи, че и Конституцията и законите на страната задължават правителството, независимо дали е редовно или служебно, да внесе проектобюджет за следващата година. Гечев коментира, че вчера от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" са останали изненадани от позицията на служебния министър на финансите да внесе законопроект за удължаване действието на бюджета за тази година.

Ние вчера настояхме в пленарната зала, ще настояваме и в разговорите си при президента, ако обичат, колегите от служебния кабинет да си изпълнят законовото задължение и да внесат проектобюджета, за да можем ние да работим, каза социалистът.

Служебното правителство обсъжда бюджета

По думите на Гечев би било напълно безотговорно, ако българският народ бъде оставен без бюджет за 2023 г. Гечев коментира, че само разликата от процентите в инфлацията е в размер на 14 млрд. лв. От тази гледна точка ние задължително трябва да имаме нов бюджет, добави той.

Относно разделянето на парламентарната правна комисия на комисия по правни въпроси и комисия по конституционни въпроси и възможността това да послужи като "заден вход" за прокарването на идеята за президентска република, проф. Гечев коментира, че подобни притеснения са неоснователни. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е никога не би подкрепила такава промяна в Конституцията, добави той.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
331 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 17:25

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
пак ли

2022.10.26 | 16:17

2
НЕ СЕ НАЯДИ ТОЯ КОМУНИСТ ОТ ВРЕМЕТО НА ЖАН ВИДЕНОВ,ГАДЕ И ДОЛЕН.
Бай Данчо

2022.10.26 | 15:49

1
престъпникът от времето на прехода - другарят 1$ = 3 000 лева - отново нагло се изказва от трибуната на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. Нечуван и невиждана болшевишка наглост! Сиктир , комунистически изродЕ!

Добави коментар

Водещи новини