Янев: Ако има конструкция, около която да се обедини мнозинство за правителство, тогава ще имаме хоризонт за работа

  • 26 октомври 2022 13:24

  • 342
  • 1
Янев: Ако има конструкция, около която да се обедини мнозинство за правителство, тогава ще имаме хоризонт за работа
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Ако има конструкция, около която да се обедини потенциално мнозинство, което да излъчи правителство, тогава ще имаме хоризонт за работа. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на „Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, ноСтефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен във връзка с приоритетите пред 48-ото Народно събрание. Той каза, че неговата парламентарна група вече има внесени около осем законопроекта, предаде БТА.

Янев се надява консултациите при държавния глава с парламентарно представените партии да спомогнат за засилването на диалога. По думите му обаче Народното събрание е мястото, където различията между формациите трябва да бъдат изгладени.

На въпрос дали създаването на постоянна Комисия по конституционни въпроси дава път за президентска република, Янев каза, че не мисли, че има такива опити. "Такива внушения са безпочвени според мен", заяви той.

Разделиха Правната комисия в НС на две

По-скоро въпросът е тази комисия да е за онези въпроси, които касаят потенциално конституционни промени от гледна точка на върховенството на закона и въпросите за целия пакет законопроекти за Плана за възстановяване и устойчивост, добави лидерът на „Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но“. 

В началото на днешното пленарно заседание депутатите решиха да обособят две отделни комисии – една по конституционни въпроси и друга по правни въпроси.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
342 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 13:51

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини