Янев на среща с Гешев: Съдебната реформа не бива да се персонализира

  • 25 октомври 2022 15:30

  • 1492
  • 9
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Разделението на властите предполага и взаимодействие. Не може между разделението на властите да има китайски стени, защото това означава, че няма държава, каза главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във на среща в Народното събрание с представители на парламентарната група на коалиция "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но", предаде репортер на Novini.bg. Срещата е в отговор на писмото на Гешев до всички депутати, изпратено в деня на откриването на 48-то Народно събрание.

Това е правилното разбиране. Българските граждани очакват всички власти да работят заедно, за да решат проблемите им, а не да воюват една срещу друга или срещу определени личности, заради егото си, заяви Гешев.

Ние от прокуратурата сме загрижени за провала в борбата с престъпността. Национална катастрофа е най-близкото определение, което мога да направя. Притеснен съм, защото липсва взаимодействие между институциите. Това е дори меко определение за настоящата ситуация. Ако няма връзка между отделните звена в системата, няма как прокурорът да внесе обвинителен акт и да има справедлива присъда, посочи главният прокурор.

В прокуратурата ни притеснява, че не се извършва законодателна реформа, аз я наричам правна реформа, а се извършват такива неразумни законодателни действия, на които цената ще платят българските граждани. За реформата трябва да бъде чут гласът на действащите магистрати, както и на научната общност. Ние не пледираме за нищо повече от това да има диалог и взаимодействие между участниците в правораздавателната и законодателната система. Ако това не се случи, има риск проблемът да се задълбочи и да стане нерешим, коментира Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Радва ме, че днес се поставя началото на един диалог за решаване на всички проблеми. Защото в момента ние не решаваме проблемите, а решаваме последствията. Трябва да локализираме реалните проблеми, защото в противен случай последствията само ще се задълбочават и няма да бъдат решени, отбеляза той.

Гешев изпрати писмо до всички депутати, зове за спешна правна реформа

Съдебната реформа не бива да се персонализира, каза лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Не виждам логика в персонализацията. С персонализацията по-скоро се замазва картината, отколкото да се търсят раелните решения на проблемите в системата. Съгласен съм, че липсата на взаимодействието между институциите води до ефекта, че обществото ни е убедено, че у нас няма справедливост. За съжаление, липсата на справедливост се заменя с друг вид справедливост – през медиите се раздава правосъдие, без основание. В състояние сме да наклеветим някого, да слагаме етикети като общество, без да има издадена присъда. Това е пагубно. Ние се саморазрушаваме като общество, заяви Янев.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1492 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.25 | 23:33

9
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ха-ха-ха

2022.10.25 | 19:02

8
Ега ти "събеседниците"! Вземи единия, та удари другия! Като "две капки вода са"!
Гадните тролове

2022.10.25 | 18:12

7
Са налазили , и тази статия.
Georgi

2022.10.25 | 18:10

6
Ti she se okajesh goleeeeem bokluk. Samo edin vupros imam koi vi nabuta vas v parlamenta?
Янев се оказа пълен фарс

2022.10.25 | 17:14

5
Падна много в очите на хората. Оказа се, че той няма ясна позиция по много въпроси, освен това се надупи на ББ и Гешев и на следващите избори няма шанс, най много 2%.
Можете ли

2022.10.25 | 16:47

4
да забравите тези двама хубавци - Каскета с бръснатата кратуна и новия ме защитник - фатамака Янев, нищожество и кремълски лакей! И двамата със зъби и нокти бранят и защитават престъпленията и грабежите на сикаджийския престъпник и на агент Сава! Национални предатели, измамници и клоуни!
потрес!

2022.10.25 | 16:41

3
Фатмако Янев, лакей на кремълското чудовище и слуга на селяндурина от Славяново! Съдебната реформа задължително трябва да е персонифиицрана и първо да включва отстраняването на Каскета , който нагло и цинично брани и защитава грабежите и престъпленията на сикаджийската мутра от Банкя, както и на вечния му ортак в бизнеса, и началник в политиката - сарайското чудовище! Да, кремълският лакей Янев е лакей на селяндурина от Славяново, той е фатмак, а не защото се страхува да каже истината на българския народ!

2022.10.25 | 16:34

2
гешев ще си ходи при другаря Чайка

2022.10.25 | 16:32

1
РУСКИТЕ ПРОСТИТУТКИ В ОПИТ ДА СПАСЯТ МАФИЯТА

Добави коментар

Водещи новини