Радев кани ГЕРБ-СДС на консултации в сряда, няма да бърза с мандатите

  • 25 октомври 2022 11:18

  • 3083
  • 20
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на кани ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на на консултации в сряда за съставяне на правителство. 

Срещата е предвидена за 13.00 часа.

Държавният глава уточни, че няма да бърза с консултациите и раздаването на мандатите, защото парламентът имало да свърши много работа.  

Консултациите при президента започват тази седмица 

Бюджет и НС

"Очаквам партиите да поемат отговорност и да не се допуска грешката на последния парламент. Тогава въпросът за властта обсеби цялата дейност на Народното събрание. Парламентът потъна в скандали, което обезсили и дейността му", добави той.

Радев обясни, че ще може да отговори дали е оптимист след консултациите с партиите и връчването на първия мандат. Създаването на кабинет на малцинството зависело около какви приоритети и принципи ще се обединят партиите. Смята, че такъв тип правителство в България е изключително трудно.

По думите на държавния глава е особено важна да се направи всичко възможно и да се създаде необходимата среда в парламента, така че да се разгледа внимателно Закона за държавния бюджет и множеството закони, които чакат да бъдат приети, за да се постигне социални и икономическа стабилност.

Хартиените бюлетини

"Машинното гласуване допринесе съществено и изигра огромна роля за премахване на недействителните бюлетини, на сгрешените и подправяни многократно протоколи, а също така и за ограничаване на купения вот. Ако депутатите предлагат някакво по-ефективно решение, нека да го видим", каза Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Според Радев връщането на хартиените бюлетини би означавало драстично увеличаване на недействителния вот и отново сагата с многократно поправяни изборни книжа и протоколи.

Оръжията за Украйна 

"Всички решения и предложения увеличават риска от въвличането на България във войната, която разширява формите на противопоставяне и обхвата си. Вие вярвате ли, че хората, които предлагат подобни решения, някога ще хванат оръжие и ще рискуват живота си за България. Призовавам към разум и отговорност. Отнемането на въоръжение от състава на българската армия, без да е сменено с нови образци, ще задълбочи дефицита за дълго време, което влошава средата на сигурност, обърна се Радев. 

Това ли е най-важното в момента, допълни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3083 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Г-н гешев, твоят блок саниран?

2022.10.29 | 11:53

20
А кога да бъде санирана „Режията“ в Добрич – квартал или гетото на града ?

2022.10.26 | 11:39

18
КАКВО ЧАКА ПУТИН ЛИ ИЛИ ГЕРМАНЦИТЕ ПРОДАЖНИКА

2022.10.26 | 12:52

19
ЗАЩО В БГ ПРЕСАТА НЕСЕ СПОМЕНАВА ЧЕ В УНГАРИЯ ИМА ВСЕКИ ДЕН СТАЧКИ ПО 1 МИЛЙОН ДУШИ СТАЧКУВАТ СРЕЩУ РУСКИЯТ ГАЗ ДВОЙНО ПО СКЪП И СРЕЩУ ОРБАН ГЕРБ ТОВА ГО КРИЕ БОЙКО МЕНТАТА И РАДЕВ ПРЕДАТЕЛЯ

2022.10.25 | 14:26

17
защо не заминаваш на фронта бе боклук

2022.10.25 | 14:24

16
РУСКАТА ПРОСТИТУТКА И ДА БЪРЗА И ДА НЕ БЪРЗА ВСЕ ОТИДА ПО ДЯВОЛИТЕ

2022.10.25 | 12:26

15
циганина Радко, бащата на Румен Радев е руски циганин и мрази България

2022.10.25 | 12:20

12
РАДЕВ ЩЕ ХОДИ НА ВОЙНА ДА БРАНИ БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО ТОВА МУ Е РАБОТАТА

2022.10.25 | 12:22

14
РУСКИ БОКЛУК
????

2022.10.25 | 12:21

13
Г-н ПРЕЗИДЕНТ, а КЪДЕ е ЮМРУКЪТ???? КЪДЕ е ИСТИНАТА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, "Белене", Барселона, Капитан Андреево,................................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб" и ЯТАЦИ???? ТОЛКОВА ли е ЗЛЕ ПОЛОЖЕНИЕТО, че ПРИБРАХТЕ ЮМРУКЪТ????
Фалшификатора Радев

2022.10.25 | 11:45

6
Фатмака, ППедерасите и Ристьо Мазния Лъжец квичат от страх от смесеното гласуване щото ще им лъснат фалшифицирането на последните избори. А ако някой провери програмата ще види, че всеки втори глас е отивал за ПП а всеки пети за ДБ. И защо до сега не са публикували резултатите от броенето на разписките от машините? Отговора е ясен - защото има огромни разлики между разписките и резултатите, които излизат после.

2022.10.25 | 11:53

11
Циганина Петко на Кирлив Петков баща му иска да управлява отново чрез сина си държавата Да ама нямаааааа
Хан Крум

2022.10.25 | 11:51

9
Ами Кремълските мекерета ПП, ДБ и Фатмака пак искат да са на власт. Машинното гласуване им я осигурява. за това така неистово квичат срещу хартиената бюлетина.

2022.10.25 | 11:53

10
Циганина Петко на Кирлив Петков баща му иска да управлява отново чрез сина си държавата Да ама нямаааааа
Тоя е наглец!

2022.10.25 | 11:47

8
"Парламентът потъна в скандали"! Така ли бе, наглец?! Така ли бе, подлого кремълска и национален предател?! "Парламентът потъна в скандали" по твоя вина бе" фатмако от село Славяново! Скандалите бяха по зловещия сценарий, който ти написаха в Кремъл бе, лакей кремълски! Ти възложи мократа поръчка на Сакатото чудовище от Учиндол да свали Никола Минчев и Кирил Петков, само ти! Защото отказаха да играят по свирката, подарена ти от Кремъл! Защото отказаха да напълнят джоба на Делянпеевското чудовище с още милиарди за "магистрали", каквито не видяхме, защото спряха кранчето на учиндолския и банкянски престъпник Таки и секнаха милионите от "Капитан Андреево", защото ти обслужваше мутрите и мафиотите, срещу които преди две години "вдигна юмрук" и заблуди, измами и се подигра с хиляди наивници, гласували за втория ти мандат, който мандат обаче, фатмако от село Славяново, вечно ще бъде покрит с позор! Впрочем, защо не споменаваш усилията на предишното правителство за съдебната реформа и свалянето на Каскета, която съдебна реформа твоите изпълнители на мокри поръчки - чалгарската сбирщина на Сакатото учиндолско чудовище умишлено проваляха?

Добави коментар

Водещи новини