Имотен експерт: Няма индикации, че имотите ще поевтинеят

  • 25 октомври 2022 10:56

  • 572
  • 2
Имотен експерт: Няма индикации, че имотите ще поевтинеят
© Novini.bg/Canva

„За жалост далеч не мога да кажа, че имотите са достигнали връхната си точка. Няма индикации, които да сочат, че те ще поевтиняват. Дори да има забавяне на покачването, нямаме основания да мислим, че цените ще падат“, каза Ралица Ценова, експерт по продажба на имоти. 

Очаква се покачване на лихвите по заемите. Прогнозата на банките е, че то ще се случи бавно, така че да не стресира пазара и няма да надвиши лихвите на кредитите от преди 3 години. 

„Това, което очакваме през следващите години е с плавното покачване на лихвите да има леко охлаждане, но в никакъв случай драстичен брой по-малко сделки. По-скоро - по-разумно избиране. Преди това хората панически купуваха имоти, докато сега вече започнаха да мислят“, каза Ралица Ценова. 

Става все по-невъзможно да имаме собствено жилище

По думите на имотния експерт вървим в посока, в която цените на имотите стават по-недостъпни, а животът под наем ще измести покупката на собствено жилище. Най-сериозен ръст има в градовете с постоянно нарастващо население – София, Варна, Бургас и в Пловдив.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
572 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.07 | 13:06

2
"експерт по продажба на имоти"? това какво е, нещо като клозетен хигиенист?
PaulaFox

2022.10.25 | 11:44

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини