Росен Желязков (ГЕРБ) очерта модела на едно бъдещо управление

  • 24 октомври 2022 18:55

  • 961
  • 4
Росен Желязков (ГЕРБ) очерта модела на едно бъдещо управление
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Адмирирам усилията на дуета Росен Плевнелиев - Соломон Паси да търсят контакти и решения за възможни разговори между парламентарно представените партии. Декларацията представя тяхното виждане, но тя няма как да влезе в НС. Важно е съдържанието – изпълнено е с желание и позитивизъм за сформиране на нов кабинет. Това заяви зам.-председателя на НС от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Предстоят консултации при президента. Вярвам, че към края на седмицата ще имаме яснота и за формата и за посоката“, разясни той.

„Не мисля, че има нещо различно в заявяваното от нас, ние имаме специален раздел, насочен към съдебната реформа, но е нужно мнозинство. Ако ще вървим в посока за търсене на работещи решения във всички сектори – трябва да се говори. Само с разговори може да се стигне до конкретни политики“, подчерта Желязков.

Съветник при премиера относно контактната група: Прилича ми на комедийно шоу

„Трябва да се намират решения не само до противодействие на корупцията, но и нейната превенция. Самият дефект на това явление трябва да се бори в нейните корени. Без ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в може да се състави мнозинство, но без ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не могат да се взимат онези важни решения, нужни за реформи. Няма как да се прави реформа без мнозинство. Реформа насила никога не е успяла“, изтъкна той.

„Обществото очаква от парламента конкретни решения. Проблемите с доходите и инфлацията отдавна чукат на вратата ни. Друга тема е войната в Украйна“, каза зам.-председателят на НС.

Той увери, че няма сламени хора, най-вече в лицето на председателя на парламента.

„Ние ще настояваме за промяна на Изборния кодекс, за да може избирателят да има възможност да реши как да гласува – дали машинно или с бюлетина“, заяви още той.

„Ясно е, че в този парламент всяко гласуване ще бъде ad hoc. Това е голямото предизвикателство – как да се усеща пулсът на общественото очакване. Това може и да е моделът на едно бъдещо управление“, прогнозира желязков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
961 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.10.24 | 23:12

4
Слава на Русия!
PaulaFox

2022.10.24 | 22:07

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.24 | 21:10

2
Да но в затвора.Всимки сте за там гербери.
Емѝ...

2022.10.24 | 19:39

1
тоя жалък отпадък не събра мнозинство за председател на НС - до голяма степен театрална длъжност, къде се е застягал да дъвче "управлението"? аман от дебили.

Добави коментар

Водещи новини