Премиерът Донев проведе среща със социалните партньори

  • 24 октомври 2022 17:06

  • 326
  • 1
Премиерът Донев проведе среща със социалните партньори
© МС
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. се срещна днес с ръководствата на национално представителните синдикални и работодателски организации, съобщиха от правителствената информационна служба.

В разговора със социалните партньори участваха също заместник министър-председателят по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова. 

Служебният финансов министър: Трябва да ограничим разходите

Бюджетът за 2023 година беше основната тема, дискутирана в хода на срещата в Министерския съвет. Синдикатите и работодателите бяха запознати с различните варианти, които Министерството на финансите е разработило по отношение на държавните ресурси през 2023 година и съответните възможни разчети относно приходната и разходната част на бюджета. Социалните партньори от своя страна изразиха позициите си по темата. Управлението на дълга, овладяването на инфлацията и начините за ограничаване на сивия сектор също бяха обсъдени в рамките на разговора. Акцент беше поставен и върху значението на средствата по линия на европейските програми и Плана за възстановяване и устойчивост. 

Асен Василев: Служебният кабинет предлага постна пица за пенсионерите и сочна пържола за строителите

В хода на срещата бяха изразени опасения от популистки решения, свързани с бюджета за догодина, които има риск да произтекат в следствие на несигурната политическа ситуация в страната. Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. посочи, че е необходимо да се подходи с разум към съставянето на бюджета и политиците да се отнесат с голяма отговорност към обещанията си и решенията какво да се прави с парите на държавата и на българските граждани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
326 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.24 | 22:09

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини