Масови смени на полицейски шефове в София

  • 24 октомври 2022 13:00

  • 7674
  • 12
© Novini.bg

На брифинг служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. обяви, че ще бъдат направени множество рокади на полицейски шефове в София, предаде репортер на Novini.bg.

Рокадите ще засегнат районните управления в СДВР. Повод за тези рокади бяха извършените многобройни проверки. Хората, които ще сменим, не са осъществявали полицейски"чадър" върху никого, но от гледна точка на ръководството на МВР те не са осъществили  достатъчен контрол, не са създали необходимата организация, за да не се стига до случаи като случая "Семерджиев" и случая с катастрофата на Околовръстното и още няколко фрапантни случаи, на които станахме свидетели през последните седмици. След като анализирахме ситуацията, стигнахме до извода, че без да се направят рокади, няма как да обезпечим добрата организация и добрия контрол в тези районни управления, заяви Демерджиев.

Той уточни, че е предложил на директора на СДВР старши комисар Калоян Милтенов да излъчи екип, на който може да разчита и който да осигури такъв начин на управление на полицейските управления, че занапред да не ставаме свидетели на гореспоменатите случаи.

Вътрешният министър обяви и конкретните промени:

Второ РПУ - на мястото на комисар Венелин Станков ще бъде назначен инспектор Иван Дойчев, разузнавач трета степен, Втори сектор към отдел "Противодействие на криминалната престъпност при СДВР.

Трето РПУ - на мястото на комисар Александър Александров ще бъде преназначен главен инспектор Ивайло Величков, началник Втори сектор в отдел "Икономическа полиция" при СДВР.

Четвърто СДВР - на мястото на комисар Румен Костадинов ще бъде преназначен главен инспектор Кристиян Тонев, началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Първо РПУ.

Пето РПУ - на мястото на комисар Мариета Иванова ще бъде преназначен главен инспектор Пламен Максимов, началник на Пети сектор в отдел "Противодействие на криминалната престъпност" при СДВР.

Шесто РПУ - на мястото на комисар Делян Гешев ще бъде преназначен комисар Пламен Колев, зам,-началник на отдел "Охранителна полиция" при СДВР.

Седмо РПУ - на мястото на комисар Ани Петрова ще бъде преназначен главен инспектор Радостин Ангелов, началник на Шести сектор към отдел "Противодействие на криминалната престъпност" при СДВР.

Осмо РПУ - на мястото на комисар Валери Симеонов ще бъде преназначен комисар Светослав Стойков, зам.-началник на Осмо РПУ.

На служителите, които освобождават постовете на ръководители на районните управления, ще бъдат предложена работа в други структури на МВР, съобразно техните професионални качества, съобщи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

Иван Демерджиев: Има разработки срещу големи политически играчи, очаквам скоро резултатите

Искам дебело да подчертая, че не става въпрос за чистка, а за преценка на политическото и професионалното ръководство в резултат на извършените комплексни проверки в тези районии управления и констатираните слабости по организацията и контрола в работата, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров. Искам да подчертая, че екипът, който се назначава, е изцяло по предложение и решение на ръководителя на СДВР. Идеята е да се повиши контролът, дисциплината и да се подобри организацията на работа в СДВР. При слаби резултати ще последва реакция, добави Тодоров.

Ние смятаме, че линията на политически назначения не трябва да продължава в МВР. Затова дадохме възможност на старши комисар Милтенов да подбере професионалния екип, с който да работи, коментира вътрешният министър Демерджиев.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7674 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Кара бойчо

2022.10.24 | 18:46

12
За 9то РПУ НЯМА ЛИ ДА ИМА СМЯНА .ИЛИ ПРОДЪЛЖАВАМЕ СЪС НАРКОМАНИТЕ...
PaulaFox

2022.10.24 | 17:01

11
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
1

2022.10.24 | 15:58

10
ТИЯ ИЗТОРМОЗИХА НАРОДА, БУРКАНИ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН СЕ ПУСКАТ ЗА ГЛУПОСТИ
ДО НОВИНИ БГ

2022.10.24 | 15:49

9
Каква е тая цензура. Да не сме в Китай. Който не ни харесва - трием....няма що.
Тая на 7-мо

2022.10.24 | 15:03

8
Е за дисциплинарно уволнение. Шефа на СДВР,също трябва да бъде сменен.
до Еми

2022.10.24 | 15:02

7
По закон нямат право да ги махат,затова ги слагат на друго място.Закона трябва да се промени.
Емѝ...

2022.10.24 | 14:21

6
там не требва "ротация", а масови уволнения, нема полюцай, дето да не е корумпиран.
Гост

2022.10.24 | 14:10

5
Споко, като дойде новото правителство, ще ги върне

2022.10.24 | 13:59

4
НЕЩАСТЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЛУПАК РОБУВАЩ НА РУСКИТЕ СЛУЖБИ

2022.10.24 | 13:51

3
бсп организира партизански отряди, тоест терористи

Добави коментар

Водещи новини