Митов отхвърли възможността мнозинството за Рашидов да се пренесе и върху съставянето на кабинет

  • 24 октомври 2022 07:53

  • 474
  • 2
© Кадър - Нова телевизия

Нищо необичайно не се е случило около избора на председател на Народното събрание. Но в никакъв случай това мнозинство не може да се пренесе и за съставянето на управленска коалиция. Правителство се съставя около мнозинства с общи политически възгледи. Това каза Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия. Той заяви, че от ПП казват, че говорят, че трябва да има диалог, но в същото време отказват разговори.

Относно очаквания висок бюджетен дефицит той заяви, че бюджетът трябва да се дисциплинир. И предупреди, че той не трябва да бъде товарен с дългове, както заложил Асен Василев.

"Минималната работна заплата е инструмент. Тя не е нещото, което чупи бюджета и не създава всички проблеми в него по отношение на харчовете", заяви Митов. И добави, че въпросът е как да се балансира бюджета, така че да се инвестира в икономиката и да се даде глътка въздух на бизнеса.

"Промяната" ни върна на кота нула. Преди 2 г. имаше 12 млрд. фискален резерв и още 3 млрд. по други сметки. Къде отидоха тези пари", попита той.

Даниел Митов: "Продължаваме промяната" са в изолация

Според Митов компенсациятра от 25 стотинки за литър гориво трябва да отпадне.

Според него може да се наложи мито върху вноса на руски петрол, което ще нормализира цените върху нивата отпреди 2 г.
 

 

Последвайте канала на

Калина Христова
474 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Обикновена "Пунта Мара"

2022.11.01 | 15:42

2
Ама разбира се, ще се РАЗГРАНИЧИ,иначе ще му бъде МНОГО,МНОГО,МНОГО трудно да ОБЯСНИ,че "герб" не е ЧАСТ от "бсп"!!! А,ЧАСТ от "бсп" ли е "герб"??????????????????????????????????????? КОЙ ще ни КАЖЕ???? КОЙ????
PaulaFox

2022.10.24 | 12:17

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини