Задача за кабинет между "Мисията невъзможна" и "Умирай трудно": Паси и Плевнелиев на разговор с ГЕРБ-СДС

  • 22 октомври 2022 10:06

  • 1765
  • 23
Задача за кабинет между "Мисията невъзможна" и "Умирай трудно": Паси и Плевнелиев на разговор с ГЕРБ-СДС
© Нова телевизия

Контактната група, водена от Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и, започва срещите си днес. Първите разговори са с представители на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и на "Български възход". 

На влизане бившият външен министър Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и определи задачата като нещо по средата между "Мисията невъзможна" и "Умирай трудно". "От падането на Берлинската стена до днес никога политиката не е влияела толкова на вътрешнополитическия живот. Ние сме в уникална ситуация и трябва да се намерят уникални решения", категоричен е той.

Според него функцията им не е официална. "Виждаме, че има много повече общи неща между партиите, отколкото различия, но няма диалог. Участвал съм в десетки преговори, едно от най-трудните неща като че ли е да подпомогнеш диалога между българи и българи", обясни Паси. 

От своя страна президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното (2012-2017) заяви, че както за него, така и за д-р Паси, европейското и демократичното развитие е кауза.

"Нагърбихме се с нелеката задача да накараме партиите да излязат от окопите и да си говорят, да постигнат съгласие. Това не означава създаване на коалиция, а това, че ще минем по решения на спешните стратегически приоритети. Ще се радваме да има хоризонт за правителство, независимо в каква конфигурация. Нямаме амбиции и его, искаме работещи институции. Ние сме дошли с една-единствена цел - да търсим решения по национални приоритети, които да заложим в дневния ред на новото НС. Оценяваме като критична и  високорискова ситуацията в България и региона. Трябват ни работещи институции и решения. Когато е трудно и когато е тежко, гражданите очакват такива решения", подчерта той. И допълни, че са поканени групите, които отразяват вижданията за достойно членство на България в ЕС. 

"От тях три потвърдиха, две ще видим днес, а именно ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и "Български възход". В понеделник ще имаме среща в НС с ДПС и очакваме да видим за окончателната реакция на ДБ, имаме писмен отказ от БСП и ПП", разкри Плевнелиев.

По думите му един от ключовите приоритети са Еврозоната и Шенген. "Превъоръжаването на българската армия също е от тях. Ще зададем въпрос на всички - готови ли сте да търсите решения и приоритети и ако е така, готови ли сте да поемете отговорност", посочи Плевнелиев.

Първите срещи на контактната група ще се проведат днес с представители на ГЕРБ-СДС и "Български възход"

На старта на срещата с ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на лидерът на ПГ на партията Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, се обърна към двамата с думите, че това е част от търсенето на начин за диалог между политическите сили в една твърде сложна ситуация - на кризи. Тя подчерта, че избирането на председател на НС е било базирано на разума. "Редно е да покажем силата на съединението, да загърбим политическите пристрастия и да търсим диалог. Нищо друго освен каузата "България", не стои пред нас, политиците", каза тя.

"Поздравления за първата стъпка в нелеката задача, а именно успешния избор за председател за НС. Днес започваме с най-голямата политическа сила - ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. За нас е чест", каза Плевнелиев в началото на срещата си с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Това е част от търсенето на начин за диалог между политическите сили в една твърде сложна ситуация. Ситуация от кризи, пред които е изправена държавата ни. Благодаря за оценката за вчерашния избор на председател на НС, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,

Преговорите се провеждат в залата на българския парламент. Ако се абстрахираме, че вече е клише "Съединението прави силата", е редно сега да покажем силата на съединението, да загърбим политическите си пристрастия и да търсим диалог. Няма по важна кауза от България в момента. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1765 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
7

2022.10.22 | 22:42

23
Д-р Гълъбова да прибере главния си пациент, в чийто "Инициативен комитет" се беше набутала! Той вече е опасе за държавата!
7

2022.10.22 | 22:42

22
Д-р Гълъбова да прибере главния си пациент, в чийто "Инициативен комитет" се беше набутала! Той вече е опасе за държавата!
7

2022.10.22 | 22:42

21
Д-р Гълъбова да прибере главния си пациент, в чийто "Инициативен комитет" се беше набутала! Той вече е опасе за държавата!
7

2022.10.22 | 22:42

20
Д-р Гълъбова да прибере главния си пациент, в чийто "Инициативен комитет" се беше набутала! Той вече е опасе за държавата!
PaulaFox

2022.10.22 | 13:27

19
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.22 | 12:43

18
i kadravata su vika 4e promqnata bili vav izolacia eii vi izolaciata samo bi seksualni na taz snimka
33 години "фалшива" демокрация

2022.10.22 | 12:34

17
САМО ПЕДЕРАСТИ и ЧИФУТИ , НИ УНИЩОЖАВАТ ВЕЧЕ 33 ГОДИНИ. А ТЪПИТЕ ,ОВЦЕ САМО БЛЕЯТ.
Новини бг

2022.10.22 | 12:33

16
ВИЕ ,СТЕ САЙТА УМИРАЙ БЪРЗО.

2022.10.22 | 12:21

15
ГЕРБ ПАДНА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ СТАНАХА БЕЗПЛАТНИ, ГАЗТА ПОЕВТИНЯ, ЗАПЛАТИТЕ СЕ ПОВИШИХА, СОЦИАЛНИТЕ РАЗХОДИ НАРАСТНАХА.... КРИЗА НЯМА

2022.10.22 | 12:17

14
Мисия "Умирай Мутро"

Добави коментар

Водещи новини