Политолог: Хартиените бюлетини са цената на подкрепата на БСП

  • 21 октомври 2022 20:52

  • 1596
  • 2
Политолог: Хартиените бюлетини са цената на подкрепата на БСП
©
Слушай новината Слушай новината

"Не съм убеден, че повечето партии ще проявят разум, те имат нужда от хартиена бюлетина, интерес и изгода имат и ГЕРБ, и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, и ДПС. Имаше начин да се избере председател на парламента и без тази коалиция. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е си постигнаха отлично целта. Ще видим другата седмица, вероятно това е била цената, която е трябвало да се плати. Законопроектът, връщаш хартиената бюлетина, ще се гласува", коментира политологът Георги Киряков в студиото на "Денят ON AIR".

Той изчисли, че със 103-ма депутати от ГЕРБ и ДПС и още дори под 20 от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, може да бъдат върнати хартиените бюлетини.

"Това ще подтикне БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да търси продължаване на участието си във властта, както беше с "Продължаваме промяната" в предишния парламент. Ако получат третия мандат - ще имат сметка от участие във властта, само властта ги захранва с възможности да разширят електоралната си база", заяви Киряков.

И добави, че лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия Нинова не се притеснява от изборните резултати. Той прогнозира, че съдбата на левицата може да е като на СДС - "една обезличена партия, която участва в съглашение с ГЕРБ". 

Кирил Петков: Времето на прехода се върна

Доц. Алексей Пампоров от Института по философия и социология на БАН посочи пред Bulgaria ON AIR, че срещу Нинова има силен опонент в лицето на Крум Зарков. 

"Доказва се като силна фигура, работеща, с доказана репутация. Последните дни виждаме лъскане на имиджа на Вигенин, който по времето на Станишев беше заклеймяван. Виждаме вътрешна игра в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, някой ги е излъгал, че хартиените бюлетини ще има дадат 100 000 гласа. Но виждаме, че с Нинова начело, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е продължава да пада", каза доц. Пампоров.

Социологът прогнозира, че при следващи предсрочни избори ще има пренареждане в политическата картина.

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не бих я отпсисл, ако се смени Нинова. Миков като се оттегли, след тази мъжка постъкпа, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е имаше възход. Нинова 2-3 пъти отказва да се оттегли, но върви по модела "Костов", който унищожи СДС, по същия път БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е върви към свиване и демографско изчезване", посочи социологът. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1596 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.22 | 13:31

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.22 | 08:42

1
Само идиоти и тъпанари

Добави коментар

Водещи новини