Румен Радев участва в тържественото честване на 110-годишнината от освобождението на Кърджали

  • 21 октомври 2022 20:38

  • 737
  • 2
Румен Радев участва в тържественото честване на 110-годишнината от освобождението на Кърджали
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Наш дълг днес е да претворим в отговорност към родния край, към нашето съвремие и идните поколения, саможертвата и родолюбието на предците ни, които с оръжие в ръка и с цената на живота си отстояха свободата, честта и достойнството на българския народ. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в словото си по повод 110-ата годишнина от освобождението на Кърджали. На тържественото честване държавният глава прие почетния строй на представителните роти на Българската армия, съобщиха от президентския прессекретариат.

В словото си Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изтъкна, че днешната дата ни връща в съдбоносните дни на Балканската война, донесла дългоочакваната свобода на Родопите и на Кърджалийския край. Тя е знаменателна не само в историята на Кърджали, но и на България, допълни той и посочи, че всеотдайния и решителен военачалник генерал Васил Делов и устремените и непобедими войници и офицери от Хасковския отряд днес получават заслужена дълбока почит от своите потомци

„Уникална е силата на кърджалийския край и тя се вижда в невероятното съжителство на багрите тук –исторически, природни, духовни и човешки – и в тях се отразява не само миналото и славните традиции, но и нашите идни поколения, бъдещето на нашите деца“, подчерта още държавният глава пред жителите и гостите на града.  Той допълни и че гражданите на Кърджали  са доказали през годините, че знаят как да съхраняват и развиват повереното им наследство, да пазят и умножавате неговите богатства.

Радев разкри кога започва консултациите за правителство

Президентът изрази увереност, че с обичта към бащиното огнище, с пословичното трудолюбие и честност, хората от Кърджали са гарант за по-добрите дни на града, на близките и семейства си. „Нека все така вашите сърца стоят отворени един към друг, за да продължавате вие, всички ние, да живеем в мир, разбирателство, здраве и благополучие“, заяви още държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
737 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.22 | 13:31

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.21 | 20:52

1
110 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА КЪРДЖАЛИ ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ И КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Добави коментар

Водещи новини