Министър Пулев: Служебният кабинет е кабинет на действието! Работим в синхрон за подкрепа на земеделците

  • 21 октомври 2022 17:17

  • 462
  • 2
Министър Пулев: Служебният кабинет е кабинет на действието! Работим в синхрон за подкрепа на земеделците
© Министерство на иновациите и растежа
Слушай новината Слушай новината

Служебният кабинет е кабинет на действието. Работим в пълен синхрон Българската банка за развитие (ББР) да подкрепя земеделските производители и животновъди. Стартираме разработването на нов инструмент за финансиране на земеделския сектор чрез ББР. Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър ПулевАлександър ПулевАлександър Пулев е роден на 5 февруари 1981 г. в Пловдив. Той е магистър по финанси на Оксфордския след работна среща със зам.-министъра на земеделието Тодор Джиков, представители на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, представители на пчеларите, на производителите на плодове и зеленчуци, на биохрани, както и експерти от министерствата и ББР, съобщават от ведомството на иновациите.

„Подхождаме по чист и прозрачен начин. Направихме анализи и начертахме потенциални възможности за различни финансови инструменти. Протягаме ръка на различните сектори, на браншовите и работодателски организации“, заяви Пулев на брифинг в министерството.

Той подчерта, че от другата седмица започва работната група с експерти от министерствата, ББР и представители на земеделския сектор, на която ще бъде начертан в детайли новият финансов инструмент, който да отговаря на нуждите на бранша.

Пулев заяви, че се разширява портфейлът от инструменти в ББР и целта на МИР е Банката да заработи усилено за структуроопределящите индустрии като запълни нишата, където липсва търговско финансиране.

От Националната овцевъдна и козевъдна асоциация благодариха на министър Пулев за бързата му реакция, след като се е запознал с нуждите и проблемите на сектора им и подчертаха, че разчитат на подкрепата на държавната банка.

„В бърз срок ще излезем с програма, отговаряща на нуждите на земеделските бизнеси“, заявиха от ръководството на ББР.

Зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков подчерта, че липсата на адекватно финансиране за сектора означава липса на продоволствена сигурност.

„За да възстановим сектори плодове и зеленчуци и животновъдство, има нужда производителите да се кооперират, за да бъдат конкурентоспособни на колегите си в ЕС, както и достъп до финансов ресурс и помощ от държавата в лицето на ББР“, каза Джиков.

Припомняме, че по-рано през деня министър Пулев обсъди и потенциално нов инструмент чрез ББР за енергетиката с ресорния министър Росен Христов и представители на Електро разпределителните дружества.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.21 | 18:56

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Анонимен

2022.10.21 | 18:52

1
Служебният кабинет е марионетка работеща за подготовка на почвата за президентска република.

Добави коментар

Водещи новини