Министър Никола Стоянов: Силно се надявам, че в парламента ще проявят разум

  • 20 октомври 2022 20:08

  • 859
  • 1
Министър Никола Стоянов: Силно се надявам, че в парламента ще проявят разум
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Механизми за подпомагане на индустрията и бизнеса в условия на неработещ парламент има, но те са по-ограничени", това каза в интервю пред БНТ служебният министър на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

Той подчерта, че в министерството работят за подпомагане на българския бизнес и привличане на инвестиции.

"Бюджетът е проблем, ако не се приеме. Силно се надявам, че ще проявят разум в парламента, ще започнат да работят и ще приемат (бюджета), ние обаче сме готови да работим според ситуацията", заяви още Стоянов.

"Ревизията на националната статистика показва, че реалният ръст на брутния вътрешен продукт за 2021 година е бил 7.6%, а не 4.2% както беше обявено, а износът на стоки и услуги е бил за над 85 млрд. лева. Статистиката показва, че през втората половина на миналата година растежът е бил много добър", добави той.

"Вярвайте винаги на числата. Аз, като икономически министър, няма как да не се радвам на тази ревизирана статистика. Истината за мен е хората да го усетят по джоба си. Статистиката показва, че миналата година третото и четвъртото тримесечие има много сериозно ускоряване, през четвъртото тримесечие над 10% е ръстът", подчерта икономическият министър.

Стоянов също отбеляза, че през  първото и второто тримесечие ръстът се забавя, а факторите за това са много. Стоянов не пропусна да подчертае, че този ръст през 2021 година се дължи на добрата работа на колегите му и на странични фактори, един от които е, че числата през 2020 година са били доста ниски заради пандемията.

"Числата са оптимистични, истината е, че ни трябват дълго време такива числа, за да могат и хората да го усетят по джоба си", обясни служебният министър на икономиката.

Михал Камбарев, ПП: Утре вероятно ще изберем председател на парламента

Последвайте канала на

Валери Зайцев
859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.21 | 12:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини