Крум Зарков: Надявам се на разум и отговорност, и парламентът да започне работа

  • 20 октомври 2022 16:49

  • 296
  • 1
Крум Зарков: Надявам се на разум и отговорност, и парламентът да започне работа
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Надявам се парламентът да започне да работи, защото имаме необходимост от това, коментира правосъдният министър в служебния кабинет Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо пред журналисти и добави, че се надява на разум и отговорност от страна на народните представители във връзка с казуса около избора на председател на 48-ото Народно събрание.

По повод предстоящата среща утре със Синдиката на служителите в затворите и готвения от тях протест на 25 октомври, министърът коментира, че ръководството на министерството винаги е отворено за диалог и чувства подкрепата на огромната част от служителите в системата.

„Говоренето и разговорите са по-ефективен метод да вървим напред заедно, отколкото ултиматумите“, добави Зарков. Той обясни, че доколкото е запознат, недоволството на синдикалната организация е във връзка с преминаването от 24-часов работен ден на 12-часов и посочи, че по този въпрос министерството има позицията и действа спрямо предварителен план и в диалог с тези, които пряко са засегнати.

Министърът обясни, че нашето законодателство предвижда 24-часовата смяна да бъде изключение, но в течение на годините това се е превърнало в норма в сектора. По думите му там, където се налага, промяната ще бъде извършена, като запази във възможно най-голяма степен, а в някои случаи - и ще подобри, условията, при които хората полагат своя труд.

Министър Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо заедно със своя заместник Мария Павлова участваха в откриването на Общото събрание на Синдиката на пенитенциарните служители, които трябва да изберат ново ръководство.

Депутатите започнаха нова процедура за избор на председател на НС

В свое приветствие пред синдикалните членове министърът заяви, че изпитва уважение към труда, който пенитенциарните служители полагат. Той посочи, че един от основните приоритети, които ръководството на ведомството си е поставило, е да обърнат внимание на гражданите за това какво се случва в местата за лишаване от свобода. 

„Това, което се случва в затворите и арестите, касае сигурността на всички, които са извън тях, заради огромните нива на рецидив в страната. За да няма такова големи нива, трябва да се работи с лишените от свобода – тази работа е високо отговорна, много трудна и недооценена, и я вършите вие“, обърна се министърът към пенитенциарните служители. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
296 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.20 | 19:40

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини