Петър Петров, "Възраждане": Явно първите две политически сили не искат този парламент да работи

  • 19 октомври 2022 13:09

  • 431
  • 3
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Има полезен ход и това е да се обяви нова процедура за избор на председател на НС. Депутатите трябва да се обединят около кандидатура, която да събере повече от половината гласове на присъстващите народни представители в зала. Така е записано в Конституцията. Тама не е казано, че трябва да стане в рамките на днешния ден. Това трябва да стане на първото заседание, защото не може да има второ заседание на парламента без да бъде избран председател.

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и кандидат на партията за председател на НС Петър Петров, който коментира патовата ситуация с избор на шеф на парламента.  

Депутатите не успяха да изберат председател на парламента и при втория си опит

"Няма проблем с кворума. Не можеш да забраниш на народен-представител да гласува с "въздаржал се". Ние от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" няма как да подкрепим друга кандидатура. Винаги трябва да гледаме какво пише в конституцията - повече от половината присъстващи. Основните политически сили, които заемат първото и второто място, явно не искат този парламент да работи. Явно отиваме на нови избори. Ние няма да подкрепим друга кандидатура и сме последователни в това си виждане. Нямаме информация за провеждане на председателски съвет, на който да се обсъди ситуацията", разкри още той. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
431 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Г

2022.10.19 | 14:33

3
Не им неудобно простите са си прости бе господин петров
Да

2022.10.19 | 14:06

2
Редно е пьрвата сила да изльчи председател.ПП забрави ли как ГЕРБ не им попречи в предишния парламент на техен избор.Малко не им ли е неудобно?
PaulaFox

2022.10.19 | 13:35

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини