Милен Керемедчиев (ИТН): Правителство ще бъде съставено, когато ножът опре до кокала

  • 18 октомври 2022 18:37

  • 1213
  • 7
Милен Керемедчиев (ИТН): Правителство ще бъде съставено, когато ножът опре до кокала
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Правителство ще бъде съставено по-скоро с третия мандат. Това заяви бившият зам.-министър на икономиката и бивш зам.- външен министър Милен Керемедчиев от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" в предаването “Денят на живо” по Нова нюз.

“Правителство ще бъде съставено по-скоро с третия мандат, когато ножът опре до кокала”, коментира той.

"Ако обаче се стигне до нови предсрочни парламентарни избори, избирателната активност падне още", предупреди Керемедчиев.

Борисов проговори за възможностите за коалиция, от ГЕРБ предлагат Росен Желязков за председател на НС

"При следващи избори избирателната активност ще бъде още по-ниска, а наказателният вот - още по-тежък. Може би най-накрая ще се стигне до заключението, че трябва тази политическа система да бъде сменена. Антагонизмът в партиите е толкова непреодолим, че не може да се сформира правителство за повече от 6 месеца”, прогнозира бившият зам.-министър на икономиката.

Той коментира предложението на лидера на ГЕРБ Бойко борисов за удължаване на Бюджет 2022.

“Съгласен съм, че може би няма да има време за нов бюджет, от друга страна, за да се приключи годината ще ни трябват около 10 млрд. лева, според специалисти”, посочи Керемедчиев. Според него “порочната” практика, възложена от кабинета “Петков” - “помагане на всички “на калпак” без диференциация” би довело до нови заеми и отново “изливане на помощи “на калпак”.

Керемедчиев посочи още, че е важно страната ни да има редовно правителство, за да може да се справи със зимата и на външнополитическата сцена. “Вижда се, че в ЕС идват големи промени, а България отново е в периферията”, коментира Керемедчиев и допълни: “От вътрешнополитическа гледна точка - липсата на редовно правителство с ясни политики ще ни доведе до икономическа нестабилност”.

На въпроса трябва ли да се тревожим за газовите доставки след 1 януари, Керемедчиев отговори така: “Не трябва да се тревожим от това дали ще ни е  топло и светло. Ще ни е топло и светло, но ще бъде на много висока цена”, смята той. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1213 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.18 | 23:42

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.18 | 21:27

6
боже, божеее, и тоя идиот бил от славчовите! ИТН окончателно се пуснаха по пързалката.
3

2022.10.18 | 21:01

5
Д-р Гълъбова по-добре да се погрижи за онзи, в чийто "Инициативен комитет" беше за (п)Резидентската му кампания! А после пък някой да се погрижи за нея, защото резилът и позорът й са огромни!
???

2022.10.18 | 20:59

4
Можете ли да го забравите този олигофрен на снимката?! По-голям олигофрен е и от прабаба им на чалгарите Зайка Микова, пардон - Мика Зайкова! Нейната олигофрения поне се дължи на старческата й възраст - 90 години, ами на тоя нещастник, който остана на сухо и без тлъстата депутатска заплата?!
Така ли?!

2022.10.18 | 19:04

1
Че КОЙ пък те пита теб за мнението ти бе, чалгарско нищожество и подлога на Сакатото учиндолско чудовище?! Я си натискай задника там на бунището, където българският народ изрита чалгарската ви сбирщина от коварни мерзавци, сарайски ибрикчии, банкянски ортаци, нагли и безпардонни простаци като Хаджията и Джебчията, и гледай да седиш на течение, че инак много бързо ще се разложиш и ще засмърдиш на леш, както вече смърди онзи на дивана!
трол

2022.10.18 | 20:55

3
при д-р гълъбова заедно с канадеца у една статия да ви сложат ненормалници
PaulaFox

2022.10.18 | 19:08

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини