Премиерът Донев също разговаря с арменския президент Хачатурян

  • 18 октомври 2022 16:46

  • 465
  • 2
Премиерът Донев също разговаря с арменския президент Хачатурян
© Правителствена пресслужба
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. се срещна днес с президента на Република Армения Вахагн Хачатурян. В рамките на работния им обяд в резиденция „Бояна“ премиерът Донев изтъкна традиционно приятелските отношения между България и Армения, както и дългогодишните исторически и културни връзки между българския и арменския народ, съобщиха от правителствената пресслужба.

Акцент в срещата бяха възможностите за задълбочаване на търговско-икономическите отношения между двете страни.

Премиерът Донев отбеляза, че за българската държава Армения е традиционен икономически партньор, с който желаем да развиваме дългосрочно и взаимноизгодно сътрудничество – както на двустранна основа, така и в рамките на политиката на Европейския съюз за развитие на отношенията с Кавказкия и Черноморския регион.

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. и президентът Вахагн Хачатурян обмениха вижданията си по конкретните области за задълбочаване на двустранното сътрудничество, както и за проекти и инициативи, в които българският и арменският бизнес биха могли да си взаимодействат, включително по линия на високите технологии, цифровата свързаност и комуникациите.

Двамата специално акцентираха върху ползите, които биха произтекли от функционирането на постоянен директен полет между София и Ереван.

Президентите на Армения и България: Насърчаването на икономическото и инвестиционното сътрудничество следва да е приоритет в двустранните отношения

Подобна директна връзка несъмнено би имала положително въздействие не само върху развитието на търговско-икономическите отношения между България и Армения, но и върху задълбочаването на сътрудничеството в области като туризма и културата, както и на контактите между хората.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.18 | 19:11

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.18 | 17:00

1
СЕРИОЗНИ ПРИЯТЕЛИ ИМА БЪЛГАРИЯ - АРМЕНИЯ, КОСОВО И Т.Н.

Добави коментар

Водещи новини